Mustafa Kurt: Kütahya’da 26 Süt İşleme Tesisi Var

Mustafa Kurt: Kütahya’da 26 Süt İşleme Tesisi Var

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ’Süt işletmelerinin onay prosedürü’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ’Süt işletmelerinin onay prosedürü’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan süt işleme tesislerinin resmi kontrol prosedürü hakkında, Kütahya Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda üreticilerin katılımıyla mevzuat bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, Gıda ve yem Şube Müdürü Murat Tekeli, şube müdürlüğü görevli personeli ve sektör temsilcileri katıldı.

Gıda sektörü ile yapılan bu tür toplantıların büyük önem arz ettiğini ifade eden Kütahya İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, “İlimizde bulunan 26 adet süt işleme tesisimizde, somatik hücre sayısı ve antibiyotik kalıntısının izlenmesi, tüketici sağlığının korunması açısından son derece önemli. İl Müdürlüğü olarak bu işin sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Kütahya’da hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Kurt, süt üretiminin yıllık 300 bin ton civarında gerçekleştiğini ifade etti.

Kurt, 2014 yılında 95 bin 633 ton süte 4 bin 618 TL çiğ süt desteklemesi yapıldığını kaydetti.

Toplantıda “Süt İşletmelerinin Onay Prosedürü“ hakkında hazırlanmış olan sunuyu sunan Şube Müdürü Murat Tekeli işletmelerin çiğ sütün kabulünden mamul madde üretimine kadar uyulması gereken kurallar ile tutulması gereken kayıtlar hakkında detaylı bilgi verdi.(EFE)

SÜT SEKTÖRÜNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

SÜT SEKTÖRÜNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.