Mustafa Savaş’tan Kılıçdaroğlu’nun “128 milyar dolar nerede” sorusuna videolu yanıt!

Mustafa Savaş’tan Kılıçdaroğlu’nun “128 milyar dolar nerede” sorusuna videolu yanıt!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası'nın döviz rezervi hakkındaki “128 milyar nerede?” sorusuna videolu yanıt verdi.

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “128 milyar dolar nerede?” şeklinde yürüttüğü kara propagandaya sosyal medya hesabı Twitter üzerinden cevap verdi. Savaş, “Günlerdir asılsız bir karalama kampanyası ile başlatılan ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunu gelin birlikte cevaplayalım” diyerek Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 18 yıllık seyrini gösteren bir video paylaştı.

Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş şu görüşlere yer verdi:

“Ekonomide hiçbir şey durduk yere ortaya çıkmaz ya da ortadaki değerler bir anda buhar olup yok olmaz. Varlıklar mevcut durumlara göre sürekli olarak el değiştirirler. Bu durum ekonomik hayatın rutin bir sürecini oluşturmaktadır.

Öte yandan, döviz işlemi çift taraflı bir işlemdir. Bu karalama kampanyasını başlatanlar, bir para birimi verilirken diğer para biriminin alındığını ya bilmiyor ya da milletimizi kandırmaya çalışıyorlar.

Merkez Bankası bilançosundan da anlamadıkları için bilançoda bir varlığın azalması halinde yerine başka bir varlık girdiğinden de haberleri yok; buharlaşmadan bahsediyorlar. Sanki Merkez Bankası rezervlerinin karşılıksız olarak birilerine verildiği algısı yaratmaya çalışıyorlar.

Halbuki, son 3 yılda maruz kalınan jeopolitik riskler ve pandemide oluşan dış açık, sermaye çıkışı, firmalar ile hane halkının döviz ve altın talebi ile oluşan kur baskısı nihayetinde ödemeler dengesi açığının finansmanının doğal sonucu olarak rezervlerdeki değişim söz konusudur.

Ocak 2020'den itibaren dünyayı, Mart ayından sonra ise Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle Türkiye, 2019'a göre, mal ihracatında 12 milyar, hizmet ihracatında ise 30 milyar dolarlık bir kayıp yaşamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.