Müsteşar Dursun Afyonkarahisar’da İncelemelerde Bulundu

Müsteşar Dursun Afyonkarahisar’da İncelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’i ziyaret ederek kentteki tarihi yerleri gezdi.Afyonkarahisar’a gelen Müsteşar Dursun, Vali G...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’i ziyaret ederek kentteki tarihi yerleri gezdi.

Afyonkarahisar’a gelen Müsteşar Dursun, Vali Güner’i ziyaret ederek kentteki kültür varlıklarını inceledi. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güner, Afyonkarahisar’ın kültür ve turizm potansiyelinin önemli seviyelerde olduğunu hatırlatarak, Afyonkarahisar’ın ecdat yadigarı birçok değerinin gün yüzüne çıkması, mevcut değerlere de gereken ilginin verilerek kentin faydasına olacak şekilde değerlendirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Bu doğrultuda eylem planının ve projelerin hazır olduğunu ifade eden Güner, “Afyonkarahisar Valiliği olarak günümüz çağdaş kamu yönetimine uygun, performans esaslı çalışma ve faaliyetler içerisindeyiz. Bu anlamda da Afyonkarahisar’a ve halkına yakışır bir şekilde verimlilik, etkinlik ve faydacılık prensipleri içerisinde iş ve işlemlerde bulunacağız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ise, Afyonkarahisar’ı ayrıcalıklı ve ön plana çıkarılması gereken illerden birisi olduğunu belirterek, Vali Güner’in bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini, bu anlamda da kendisini tebrik ettiğini belirtti.

Ziyaretin sonrasında kentte bulunan Mevlevihane ve Ulu Camii gibi kültür varlıklarını Vali Güner’in öncülüğünde yerinde inceleyen Müsteşar Dursun bu eserlerin korunmasının, Afyonkarahisar halkı ile diğer ziyaretçilere en iyi şekilde hizmet vermesi için bakanlık olarak her türlü destekte bulunulacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.