Mutfak Tüpü Dolum Tesisinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Mutfak Tüpü Dolum Tesisinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Aydın’da mutfak tüpü dolumu yapan özel bir firmaya ait dolum tesisinde yangın tatbikatı yapıldı.

- Aydın’da mutfak tüpü dolumu yapan özel bir firmaya ait dolum tesisinde yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği dolum esnasında yangın çıkan dolum tesisinde, yangın söndürme sistemi anında devreye girdi. İlk müdahaleyi tesis çalışanlarının yaptığı yangın mahalline Aydın İtfaiyesi 5 dakika içerisinde olay yerine intikal etti ve çok kısa süre içinde yangını etkisiz hale getirdi. Senaryo gereği alev alan mutfak tüpü de kısa sürede söndürüldü.

İtfaiye yetkileri tarafından LPG’nin parlayıcı ve yanıcı bir gaz olduğuna dikkat çekilerek, olası bir yangın anında tesis çalışanlarına nasıl davranacakları, neler yapacakları, nerelere bilgi verecekleri, hangi tür yangın söndürme tüplerini kullanacakları, yangın söndürme tüpleri ile nerelere, su ile nerelere müdahale edecekleri konusunda eğitim verildi.

İtfaiye ekibinin gözetiminde gerçekleşen tatbikatta, Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü de hazır bulundu. Görgülü, yaptığı açıklamada; “İitfaiye ekiplerine verdikleri yararlı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğü olarak seyyar yangın tüplerini denetliyoruz. Ancak, denetimler sırasında söndürmeyen yangın tüplerine rastlıyoruz. Bir çoğumuz yangın tüpünü nasıl kullanacağımızı, ne zaman bakıma göndereceğimizi, bakım ve dolum için verdiğimiz işyerinin yetkili olup olmadığını maalesef bilmiyoruz. Ve bu yüzden bir çok kişi yangın tüpünden dolayı ne yazık ki zarara uğruyor” dedi.

EN AZ 6 AYDA BİR BAKIM YAPILMALI

Kullanıma hazır durumdaki söndürücülerde göstergenin manometre üzerinde yeşil bölgede olması gerektiğine dikkat çeken Görgülü, göstergesi kırmızı bölgede olan ve ayrıca mührü, pimi olmayan veya kopuk olan söndürücülerin satın alınmamasını istedi. Bu durumda olanların derhal değiştirilmesini isteyen Görgülü, “Yangın söndürme cihazlarının 6 aydan daha az olmayan aralıklarla bakım yaptırılması, dolumu yapılan veya satın alınan söndürücünün üzerinde mutlaka gövdenin ve içerisindeki söndürücü tozun cinsi, imal yılı, seri numarası, imalatçının unvanı ve adresi, CE işareti ve onaylanmış kuruluşun kimlik numarası, TSE standart numarası, dolum tarihi, muayene tarihi, söndüreceği yangının cinsi gibi bilgiler olması gerekiyor” diye konuştu.

SOĞUKKANLI MÜDAHALE ÖNEMLİ

Vatandaşlardan satın aldıkları veya dolum yaptırdıkları yangın tüplerinden ya da dolum yapan işyerlerinden şüphe duymaları halinde durumu bildirmelerini talep eden Görgülü, şunları söyled: “Özellikle kuvvetli yanıcı ve parlayıcı özelliği olan ve bir patlama anında oldukça büyük mesafelere etki eden Tüplü LPG dolum yapan işyerlerinde, şehir merkezinde faaliyet gösteren akaryakıt ve otogaz LPG istasyonlarında, yangın tatbikatlarının belirli aralıklarla yapılmasını itfaiye ekiplerinden talep etti. Bir patlama anında bu tür işyerlerinin kaç metreye kadar etkili olabileceğinin, etki alanları içerisinde kaç konut, işyeri, okul, hastane vb. gibi yapılar olduğunun, kaç kişi yaşadığının, itfaiye ve ambulans ekiplerinin olaya ne kadar zamanda müdahale edebileceklerinin bugünden araştırılmasını arzu ediyoruz. Zira Allah göstermesin ileride yaşayabileceğimiz olumsuzluklara karşı soğukkanlı davranarak müdahale edebilmemiz için şimdiden eğitimli ve hazırlıklı olmamız gerekiyor”

MUTFAK TÜPÜ DOLUM TESİSİNDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

MUTFAK TÜPÜ DOLUM TESİSİNDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.