Mutlu Bakış Projesi’nin Son Durağı Aliağa Oldu

Mutlu Bakış Projesi’nin Son Durağı Aliağa Oldu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında geliştirilen “Mutlu Bakış Projesi”nin son durağı İzmir’in Aliağa ilçesi oldu.Pr...

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında geliştirilen “Mutlu Bakış Projesi”nin son durağı İzmir’in Aliağa ilçesi oldu.

Proje kapsamında 14-25 yaş grubu kişileri bilgi kirliliği ile istismar eden gruplara karşı bilinçlendirmek amacıyla, Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen interaktif sunuma, Haydar Aliyev Lisesi ve Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji 8. sınıf öğrencileri katıldı.

TEM Şube Müdürlüğü bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında görevli memurlardan Tunahan Eroğlu ve Semih Sertel’in ortaklaşa yaptığı video sunumları ve slayt gösterimi ile desteklenen konferan, bilgi, arkadaşlık, iletişim, önyargılar, ben Kimim?, hedef koyma başlıkları altında 6 basamaklı olarak gerçekleştirildi. “Mutlu Bakış Projesi” uzman personel ile İzmir ve ilçelerinde gerçekleştirilen sunumların amacına yönelik açıklamada bulunan Semih Sertel, ’’Bu proje ile, gençlere, doğru bilgiye ulaşarak gerçek arkadaşını seçmeyi, güçlü iletişim kurmayı, önyargılarından arınarak kendini keşfedip bir hedef doğrultusunda ilerlemeyi öğrenen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede bireyler suç ve suç unsurlarına karışmamış olacaktır’’ dedi.

Bilginin kişiler tarafından sorgulanmadan kabul edilebildiğine dikkat çeken Tunahan Eroğlu ise, sorgulamanın önemi kazandırılır ise kişinin kendi fikirlerinin oluşabileceğini kaydetti. Eroğlu, sunumun ikinci basamağı olan ’arkadaşlık’ konusunda şunları söyledi: ’’Ergenlik dönemindeki bireylerin sosyalleşmesini sağlayan arkadaşlarını doğru seçmesi gerekmektedir. Doğru seçilmeyen arkadaşın kişinin hayatında olumsuzluklara yol açabildiği gibi marjinal grupların da kişileri kendi etraflarında toplama çalışmaları olabilmektedir. Bu yüzden sözde değil özde arkadaşlıklar kurulmalıdır.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.