Narkotim Projesi Aydın’da Hayata Geçti

Narkotim Projesi Aydın’da Hayata Geçti

2014 yılı Ağustos ayından itibaren 8 farklı bakanlığın üzerinde çalıştığı ‘Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Plan ve Stratejisi Belgesinin’ bir parçası olarak Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığın...

2014 yılı Ağustos ayından itibaren 8 farklı bakanlığın üzerinde çalıştığı ‘Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Plan ve Stratejisi Belgesinin’ bir parçası olarak Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca hazırlanan Narkotim Projesi, Aydın’da da faaliyete geçti.

Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Ulvi bir görev olan uyuşturucu ile mücadelede, Devletin kucaklayıcı yönünü ortaya koyarak kararlı bir şekilde psikolog ve sosyologların destekleri ile tüm kurumların hassasiyet içerisinde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir. Proje, Narkotik polisinin uyuşturucuya yönelik hali hazırdaki istihbarı ve operasyonel çalışmalarına ilave olarak önleme faaliyetidir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlar projenin birer paydaşı durumundadır. Proje kapsamında diğer kurumlarla işbirliği yapılarak suçun önlenmesinin yanında; Okul çevresinde veya güzergâhında görev alarak, öğretmen ve idareciler ile bir bütünlük içerisinde hareket edilmesi, okul önleri, ana arterler ve sorumluluk bölgelerindeki seyyar satıcılar vb. oluşumlara ilişkin tedbirler alınması, gençlerin sosyal yaşama Entegrasyonu anlamında çözümler üretilmesi, sorunun odağı haline gelen metruk binaların yıkımı, boş alan veya park bahçe gibi yerlerin aydınlatılması hedeflenmektedir. Tüm bunların yanında; Narkotim Polisi, uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önlemek amacıyla tüm Emniyet birimleri ve sorumlu kılınan kurum ve kuruluşlarla birlikte kararlılıkla mücadele edecektir. Kısacası, uyuşturucu suçunun işlendiği her ortamda bulunarak, suçun işlenmesine engel olacak ve suç unsurlarının yakalanmasını sağlayacaktır” denildi.

286 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Aydın’da Şubat ayında faaliyete geçen proje çalışmalarına da değinilen açıklamada; “Proje 2015 yılı Şubat ayından itibaren İlimizde faaliyete geçmiş ve günümüze kadar Narkotim ekiplerimizce 286 olaya el konulmuştur. Geçen yıla göre kıyaslandığında, işlem yapılan ve tutuklanan şüphelilerde yüzde 103, uyuşturucu madde yakalamalarında ise yüzde 100’ü geçen oranlarda artışa ulaşılmıştır. Sokakta etkin mücadele eden 28 Narkotim görevlimiz, 5 yeni araç ile birlikte telsiz, kıyafet gibi ekipmanlarla takviye edilmiş olup, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla ve artarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.