Nazilli Belediyesi’nden Engelliye Tekerlekli Sandalye

Nazilli Belediyesi’nden Engelliye Tekerlekli Sandalye

Nazilli'de 2 yıl önce geçirdiği talihsiz kaza sonrası sol ayağını diz üstünden kaybeden ve koltuk değneğine bağlı hayatını sürdüren Hamit Damaş’a destek eli uzandı.

- Nazilli'de 2 yıl önce geçirdiği talihsiz kaza sonrası sol ayağını diz üstünden kaybeden ve koltuk değneğine bağlı hayatını sürdüren Hamit Damaş’a destek eli uzandı.

Nazilli Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Haydar Yetim’in girişimleriyle Nazilli Belediyesi’nce temin edilen akülü engelli aracını Belediye Başkanı Haluk Alıcık teslim etti. 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ile geçinmeye çalışan evli Hamit Damaş’a şarj edilebilen akülü engelli aracı hediye ederek hayatını kolaylaştırmasını sağlayan Başkan Alıcık, yüzde 69 engelli raporu olan ve diz üstünden itibaren tek bacağı kesik olan Damaş’a Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden talep edip de talebine olumsuz yanıtı verilen protez bacak için ilgililerle görüşme sözü verdi. Bu güne kadar 300’e yakın engelliye hayatlarını kolaylaştıracak çeşitli araç ve gereçleri hediye ederek engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların Nazilli Belediyesi olarak yanlarında olduklarını hatırlatan Başkan Alıcık insan hayatında ne zaman neyin yaşanabileceğinin belirsiz olduğunu ifade etti.

Aydoğdu mahallesi 81 sokakta ikamet eden Hamit Damaş’a, Nazilli Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Haydar Yetim eşliğinde şarz edilebilen engelli aracını veren Alıcık; “Her insan doğuştan engelli olmuyor. Hamit Damaş kardeşimizde bu genç yaşında yaşadığı bir kaza sonucu bacağını kaybederek engelli durumuna düşmüş. Bizlerde unutmayalım ki her an her birimiz birer potansiyel engelli adayı olabiliriz. Bu yüzden çevremizdeki tüm engelli vatandaşlara duyarlı olmalıyız. Onlara acımak yerine hayatımızın içine katmalıyız. Kardeşimize çok geçmiş olsun diyorum. Hayatını bir nebze kolaylaştırabildiysek ne mutlu bizlere. Bizden bir isteği daha var. Orijinal protez bacak için gerekli yerlere müracaat etmiş. Ancak yüzde 69 engelli raporuna rağmen geri dönüş alamamış. Biz tekrar konuyla ilgilenip takip etmeyi kendisine söz verdik. Kendisi protez bacağa da kavuşursa çalışıp ailesinin geçimini sağlamayı istiyor. İnşallah bu konuda da kendisine yardımcı olabiliriz” dedi.

NAZİLLİ BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE

NAZİLLİ BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.