Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Nazilli İmam Hatip Okulu üzerine oynanan oyunlar

Değer okurlarım, bu yazımda, bana aktarılan ve çoğuna tanık olduğum bilgiler doğrultusunda, Nazilli İmam Hatip Okulu üzerine oynanan oyunları anlatmaya çalıştım.

Nazilli’de sayısı Otuz u geçmeyen ve oyun oynamaya kalkan zevatların iç yüzünü aktarmaya çalıştım.

Şimdi silere, Nazilli İmam Hatip Okulunun 1967 yılından, 2017 yılına kadar olan 50 yıllık tarihçesini özetlemeye çalışacağım.

1- 1967 yılında bu okulumuzun yaptırma ve yaşatma derneği kurulmuştur.

2- 1969 yılında,  1974-2016 yılları arasında, 42 yıl kesintisiz İmam Hatip Okulu olarak hizmet veren bu okulumuzun arazisi satın alındı.

3- Dernek yönetimi, vatandaşlar, hayırseverlerin değerli katkıları ile; 1000 metre kare bodrum, 1000 metre kare 1. kat, olmak üzere toplam 2000 metre kare lik okul binası, CHP- MSP kalsyon hükümeti döneminde, 1974 öğretim yılında, öğrenime açılmıştır.

4- 1967 yılından itibaren, okulun açılışına kadar, üzerinde DOKTORA TEZİ yapılacak kadar, engellemeler ve entrikalar, dernek yönetimine yaşatılmıştır.

Bu entrikalar ve oyunların tamamı günümüzde de devam etmektedir.

5- En ciddi sıkıntılar 28 Şubat sürecinde yaşandı. O dönem,  aktif dernek başkanı olan kardeşimiz, Mehmet Gebenç’i kendilerini PAŞA OLARAK TANITAN Ankara mahreçli üç ayrı telefondan, üç kez arayarak;  Okul arazisinin tapusunun Milli Eğitime devrini istemişlerdir.

Mehmet Gebenç Kardeşimiz ise, “Önce siz, ev, daire ve arabalarınızın tapusun devrini veriniz, sonra beni arayınız” demesi ve kararlı tutumu nedeni ile bir daha arama ve baskı yapma cesareti gösteren art niyetli zevat çıkmamıştır.

6- 28 Şubat- 15 Temmuz tarihleri arasında birileri yine İmam Gatip Okullarını, dernek ve vakıflarını rahat bırakmadılar. 28 Şubat ve 15 Temmuz kafa yapısına sahip insanlar İmam hatipler ile savaşını sürdürdüler.

1969 yılında Vakıflar Bölge müdürlüğünden, açık artırma yolu ile bedeli ödenerek, vakfedilme amacına uygun kullanılmak üzere satın alınan, İmam Hatip Okulu, arazisi, derneği ile boğuşan, engel çıkaran, arazisini elinden almaya çalışanların hiç birisinin iflah olduğu

 görülmemiştir.

 Kimileri sağlıklarını, kimileri koltuklarını, kimileri de mal varlıklarını kaybetmişlerdir.

Vakıfların garantörü, Yüce Allah olduğu için, vakıf arazileri ile olumsuz yönde uğraşanların, vakfedilme amacı dışında kullananların, iki cihanda huzur bulmaları mümkün değildir.

7- 28 Şubat sürecinde, Malum Feto paraleli, üçgen, dörtgen, beşgen ve altıgen! Yapıları top yekün, İmam Hatip Okulları’nın önüne (katsayı vb.) çeşitli engeller çıkararak; bu okullardaki öğrenci sayılarını, 1400 lerden, 60 lara kadar indirmeyi başarmışlardır.  

Feto örgütüne mensup, o dönem yetkili ve etkili kişiler, İmam Hatip Okullarının önünü kapatarak kendi okullarının öne çıkmalarını sağlamışlardır.

8- 1984 yılında, Nazilli İmam Hatip Okulunda öğretmenlik yaparken, RECEP UZUNALLI,  (halen Feto yapılanmasından aranıyor) Aydın, İzmir, Manisa, Muğla illerinde FETO yapılanmasında çalışmalarını sürdürürken bir mekanda “Bizim özel okulumuzun olduğu veya olacağı il ve ilçelerde, bina ve eğitim olarak GÜÇLÜ İMAM HATİP OKULLARINA MÜSAADE ETMEYİZ. Aksi halde, bizim dershane ve özel okullarımıza gelen olmaz.  Bizim her ilde, Milletvekillerimiz olacak. Valilerimiz, Müdürlerimiz olacak.  Bu kişiler eliyle biz istediğimizi istediğimiz şekilde yapacağız. Karda yürüyeceğiz, izimizi belli etmeyeceğiz.” Diyerek ta 32 yıl evvel 1984 yılında, 15 temmuzları anlatmışlardır.

İmam Hatip Okulunda öğretmen olsun, öğrenci olsun, bu okula katkıda bulunmayıp, engel çıkaran her zevatı, kamuoyu çok iyi gözlemlemektedir.

9- Nazilli İmam Hatip okulu yaptırma ve yaşatma Derneği, Aydın İl Özel İdaresinden, 24 derslikli İmam Hatip Orta Okulu için; 2,3 Milyon TL ödenek çıkartmış olduğu halde, bugün sağda solda dernek yönetimi aleyhinde konuşan, 30-40 kişiden hiçbirisinin olumlu katkısı olmamıştır.

2013 yılında kendisini güçlü hisseden Feto örgütü Bu İmam hatip Orta Okulunu, 40 yıllık İmam Hatip Okulunun bahçesine değil de, bir başka yere yapılmasını sağladı.

28 Şubat sürecinde olduğu gibi, sürekli tapu istedi. Tapusunu aldıkları arazileri de, vakfedilme amaçlarının dışında kullanmak istediler.

Dernek yönetimi de bu konudaki tavrını net olarak koyunca, ALGI VE ÇALGI operasyonlarına başladılar. Ancak 30-40 kişilik fitne gurubu olarak kaldılar. Herkesin gözü önünde oynanan bu oyunlara kamuoyu değer vermedi, çünkü kimin ne olduğunu çok iyi biliyordu.

10- 28/09/2013 tarih ve 38473911-20-2720253 sayılı, dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın, Nabi AVCI nın olurlarına rağmen, 24 derslikli İmam Hatip Orta Okulunun temeli, Ekim 2013 yılında, başka bir araziye atıldı! (bakınız yerel basına ve Nazar gazetesine)

Recep UZUNALLI nın entrikasının ilk adımı atılmış oldu. Dernek yönetiminin çıkarttığı ödenek, 2,3 Milyon Liralık ödenek birileri (!) tarafından başka bir araziye kaydırılmış oldu.

11- Dernek yönetimi bütün bu ALGI ve ÇALGI operasyonlarına rağmen bu sefer,  15 Milyonluk bir ödenek daha çıkartırdı. 32 Derslikli okul, 300 Öğrencilik pansiyon, kapalı spor salonundan oluşan TENZİLE ERDOĞAN - RECEP TAYYİP ERDOĞAN NAZİLLİ İMAM HATİP KÜLLİYESİ için çalışma yapan Derneğin bu amacı yine birileri (!) tarafından engellendi.

15 Temmuzdan hemen sonra, hazineye devredilen, Fetocu olduğu iddiası ile, ellerinden alınan, Özel Aydınlık Okulun hemen bitişiğindeki arazide, bu 15 Milyonluk ödenek kullanıldı. (29 Aralık 2014 tarihli nazar gazetesinin manşetinde göreceğiniz gibi, okul Yatırımı, FETÖ cü olduğu sonradan iddia edilen, Özel Aydınlık Okulunun gölgesine kaydırılmış oldu)

Bu okulun statüsü 15 temmuzdan hemen 1-2 ay önce değiştirilerek, PROJE İMAM HATİP OKULU na dönüştürüldü. Bu entrikayla 1000 kişilik okulun kapasitesi, RECEP UZUNALLI nın projesiyle, 100 kişiye çekilmiş oldu.

TEOG’u kaldıran Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım 15 Temmuz darbesinden önce kurgulanan bir yanlışlığı daha önlemiş oldular. İmam hatip Camiası TEOG’un kaldırılmasından son derece memnun kalmışlardır. Devlet büyüklerimize de en içten teşekkürlerini sunmaktadırlar.

12- Dernek yönetiminin çıkarttığı 2.3 Milyon Liralık, 24 derslikli,İmam Hatip Orta Okulu’nun temel ruhsatında, İmam Hatip Orta Okulu, yazmadığı söylentileri doğru mudur?

Ayrıca yine Dernek yönetiminin çıkartmış olduğu15 Milyon Liralıkİmam Hatip Lisesi ninde temel ruhsatında, İmam Hatip Lisesi yazmadığı söylentileri doğru mudur?

Kamuoyunu bilgilendirmek adına, herhangi bir cevap geldiğinde, kamuoyu tarafımdan bilgilendirilecektir.

13- Nazilli İmam Hatip Okulu yaptırma ve Yaşatma derneği olarak, 40 yıllık İmam hatip okulunun bahçesinde yaklaşık 20 milyon liralık ödeneği bizzat çıkarttığı halde; “TENZİLE ERDOĞAN-RECEP TAYYİP ERDOĞAN NAZİLLİ İMAM HATİP KÜLLİYESİ” nin  yapılmasına yasal olarak hiçbir engel yok iken, Dernek yönetimi de bunu yapmaya çalışırken, kimlerin engellediğini, Nazilli kamuoyu çok iyi bilmektedir.

Aydın ilimizde,15 yıldan bu yana, cansiperane, dahili ve harici bedhahlarla mücadele eden, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan küçük bir okuldan başka bir eser niçin yoktur?

Bu okulun ismi de 30 Ocak 2015 Tarihli, 2558 sayılı Adalet Gazetesinde manşette yer alan haberden sonra, verildiği anlaşılmaktadır.

Nazilli kamuoyu 40 yıllık İmam Hatip okulunun bahçesine, TENZİLE ERDOĞAN – RECEP TAYYİP ERDOĞAN NAZİLLİ KIZ İMAM HATİP KÜLLİYESİ “ yapma çalışmalarını ısrarla sürdüren, Dernek yönetiminin samimiyetini görmektedir.

14 -  Dernek yönetimi hiçbir yasal engel yokken ve 28/0972013 tarihli genelgeye uygun olarak 49 yıllık intifa (kullanma) hakkını vermiş iken ( değişik tarihli yazılarla 20 milyon liralık İmam Hatip ödeneklerinin başka yerlere kaydırılmasını sağlayanlar ile; Genel ve yerel TV ler de, her ortamda açık oturum yapmaya hazırdır.

15- Anahtarları 2023 yılına kadar Milli Eğitim Müdürlüğünde  olan  ve Milli Eğitim Müdürlüğünün boşalttığı Okul binasındaki yangınlardan, Dernek yönetimini sorumlu tutmanın mantığını kamuoyu iyi değerlendirmektedir.

Yine kamuoyu, yaklaşık 20 Milyon liralık ödeneği 40 yllık okulun bahçesinden sağa sola kaydıranların FETÖ elemanı RECEP UZUNALLI’nın projesini hayata geçirenlerin gerçek sorumlular olduğunu da çok iyi bilmektedir.

Değerli okurlarım, Şimdilik bu kadar açıklamayla yetiniyorum. Son çıkan haberlerde bir zevatın, yangını çıkaranları bildiği ve 3 ay içinde tekrar çıkaracakları konusunda, bilgiye sahip olduğu da anlaşılmış bulunmaktadır. Yetkilileri göreve davet ederken, kamu oyununda FETÖ kalıntılarının, İmam Hatip okullarının üzerinde oynadığı oyunları görmeye davet ediyorum. Saygılarımla.       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.