Nazilli Kaymakamı Okur’dan At Eti Açıklaması

Nazilli Kaymakamı Okur’dan At Eti Açıklaması

Kuyucak Kaymakamlığı’na vekalet eden Nazili Kaymakamı Mehmet Okur, Kuyucak ilçesinde çiftçilerin zeytin bahçelerinde at uzuvları bulmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Kuyucak Kaymakamlığı’na vekalet eden Nazili Kaymakamı Mehmet Okur, Kuyucak ilçesinde çiftçilerin zeytin bahçelerinde at uzuvları bulmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Olayla ilgili haberi bir ihbar olarak kabul ettiğini söyleyen Kaymakam Okur, Kuyucak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne talimat vererek konu ile ilgili olarak araştırma başlatmasını istedi. Kaymakam Okur’un talimatı ile araştırma başlatan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, at uzuvlarının bulunduğu bölgelere giderek çalışma başlattı. Ekipler, burada bir takım incelemelerde bulunduktan sonra Kuyucuk ve çevre ilçelerde et ürünleri satan işletmelerde ve Restaurantlarda da denetim yaptı. Yapılan denetimler sırasında et ürünü satan işletme yerlerinde ve Restaurantlarda at etine rastlanmadığını söyleyen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, araştırmalarının devam ettiğini ve en kısa sürede sonuca ulaşacaklarını ifade etti.

“DENETLEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Aydın Ses Gazetesinde haberi görür görmez hemen gerekli birimlere talimat verdiğini aktaran Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, haberi bir ihbar olarak kabul ettiklerini belirterek, vatandaşın sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getirdi. Kaymakam Okur, “Haberi gazetenizde görür görmez dikkate aldım ve bu konunun araştırılması için birimlerimize yetki verdim. Konu çok hassas çünkü vatandaşlarımızın sağlığı söz konusu. Yetki verdiğim birimler at uzuvları bulunan bölgelere giderek bir takım araştırmalarda bulundu. Ardından Kuyucak ve çevre ilçelerde de et ürünleri satan işletmelere de ve restoranlara da denetim yapıldı. Denetim sırasında herhangi bir at etine rastlanmadı. Şuan için çalışmalarımız devam ediyor. Halkımız tedirgin olmasın. En kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.