Nazilli’de 1000 Adet Ücretsiz Defne Fidanı Dağıtıldı

Nazilli’de 1000 Adet Ücretsiz Defne Fidanı Dağıtıldı

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Sailer ve Derebaşı Mahallerine bin adet ücretsiz defne fidanı dağıtan özel bir firma, defnenin önemine vurgu yaptı.Defnenin hem maddi geliri olduğunu hem de erozyonu ön...

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Sailer ve Derebaşı Mahallerine bin adet ücretsiz defne fidanı dağıtan özel bir firma, defnenin önemine vurgu yaptı.

Defnenin hem maddi geliri olduğunu hem de erozyonu önleyeceği değerli bir bitki olduğunu vurgulayan Gebenç Fidan Üretim Merkezi Basın Sözcüsü Ecz. Mehmet Gebenç, “Defne kekikten sonra en ciddi döviz kazandıran ürünümüzdür. 2015 yılı 15 Eylül’e kadar 22 milyon 271 bin dolar tutarında defne yaprağı ihraç edilmiştir. Defne ayrıca sık aralıklarla dikildiği takdirde dik yamaçlı incir bahçelerinde ve arazilerde erozyonu önleyici bitkidir” diyerek defnenin önemine vurgu yaptı. Defnenin ülke ekonomisine katkısından bahseden Basın Sözcüsü Mehmet Gebenç, defnenin genç nesiller tarafından yeniden keşfedildiğini, küresel ısınmadan dolayı defne rekoltesinin hızla düşmesine rağmen tüketiminin hızla artmasının önümüzdeki 50 yıl boyunca defnenin yıldızının parlak olacağını işaret ettiğini belirtti. Gebenç, “Defne, 2015 yılı 15 Eylül’e kadar ülkemize 22 milyon 271 bin dolar tutarında katkı sağladı. Çok amaçlı kullanılan bir bitkidir. Defnenin yaprağı en çok balık ve et yemeklerinde, köfte harcında, ilaç ve doğal alternatif tıp alanında yoğun olarak kullanılıyor. Özellikle defnenin yağlı tohumlarının soğukta sıkılması ile elde edilen defne uçucucu yağı, parfümeri, ilaç ve alternatif alanında sıkça kullanılıyor” dedi. Gelecek günlerde poşette defne çayı üretimine geçilmesi ile ihtiyacın karşılanamaz hale geleceğini ne vurgulayan Gebenç, “Bu nedenle defne (i) harfi atılmış bir definedir. Bunu kamuoyunun bilgisine sunmak için Nazilli’mize bağlı Sameli ve Derebaşı Mahallerinde toplam bin adet defne fidanı dağıttık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.