Nazillide 18ini Dolduran Liseli Gençler Kan Bağışında Bulundu

Nazilli'de 18'ini Dolduran Liseli Gençler Kan Bağışında Bulundu

Başarılarla ve çeşitli etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Nazilli Menderes Anadolu Lisesi okulda ‘Kan Bağışı’ kampanyası düzenleyerek toplumsal konularda da duyarlı bir nesil yetiştirdiğini gösterdi.

- Başarılarla ve çeşitli etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Nazilli Menderes Anadolu Lisesi okulda ‘Kan Bağışı’ kampanyası düzenleyerek toplumsal konularda da duyarlı bir nesil yetiştirdiğini gösterdi.

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkeziyle yaptığı işbirliği ile yine güzel bir organizasyonda ‘biz buradayız, biz duyarlıyız’ dedi. ‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla her zaman kan bağışı yapmanın önemini öğrencilerine anlatmaya çalışan öğrenciler, düzenli kan vermenin sağlık açısından önemini yetkililer tarafından öğrendi. Öğrencilere, sağlık ekibi tarafından kısa bir konferansla sağlıklı her bireyin verdiği kanın bireyin yaşam kalitesini artırdığı vurgulandı. Sağlık ekibi önce kan verecek olan öğretmenleri, 18 yaşını aşan öğrencileri ve yardımcı personeli kısa bir sağlık taramasından geçirdi. Tansiyonları ölçülen, kan sayımları yapılan, kiloları ve boyları tespit edilen gençlerin ilk kez kan bağışı yapacakları için heyecanları gözlerden kaçmadı. Kilosu ve yaşı tutmayan, kan değerleri düşük olan gençlerin kan verememeleri ise öğrencilerde üzüntü yarattı. Kan veren öğrencilerin bundan sonra belirli aralıklarla kan vereceklerini söylemeleriyse, sağlık personelini ve öğretmenlerini memnun etti.

Okul personelinin ve 18 yaşını dolduran öğrencilerin katılıyla gerçekleşen organizasyonda 27 ünite kan toplandığı öğrenildi.

NAZİLLİ'DE 18'İNİ DOLDURAN LİSELİ GENÇLER KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

NAZİLLİ'DE 18'İNİ DOLDURAN LİSELİ GENÇLER KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.