Nazillide 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Nazilli'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 94. yılında Nazilli’de törenlerle kutlandı.

- Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 94. yılında Nazilli’de törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde İstasyon Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği törene , Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program daha sonra ise Nazilli Şehir Stadında devam etti. Ahmet Yesevi İlk ve Orta Okulunun ev sahipliğini yaptığı kutlamalar, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan’ın çocukları ve halkı selamlaması ile başladı. Törenlere İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, CHP İlçe Başkanı Ali Çankır, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşunun ardından ise Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik Öğretmeni Mustafa Dinçkol ve Müzik Kulübü öğrencileri tarafından enstrümanlarıyla çalınan İstiklal Marşı okundu. Kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan yaptı. TBMM’nin açılışının 94. yıl dönümünü, hür ve bağımsız dalgalanan bayrağımızın altında coşkuyla, birlikte kutluyoruz diyerek konuşmasına başlayan Faruk Ercan; “Geçmişten günümüze; Orhun Abidelerinden Malazgirt Savaşına, Malazgirt’ten İstanbul’un Fethine, Fatih’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 23 Nisan 1920’ye uzanan yolda, tarih sayfalarına altın harflerle destanlar yazan bu aziz Millete, mesajlar vardır. Çünkü 23 Nisan 1920, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, Atatürk için bir ilham kaynağı olmuştur. Devletimizin kuruluşunda, çok büyük önem arz eden bu tarih, Atatürk tarafından bayram ilan edilerek, Milletimizin geleceği olan, siz çocuklarımıza armağan edilmiştir. Çağımız bilgi çağıdır. Bu nedenle, sizlere modern çağın araç ve gereçleriyle eğitim vermeye çalışıyoruz. Başöğretmen Atatürk’ün yaktığı eğitim meşalesiyle, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ ilkesiyle sizleri geleceğe taşıyoruz. Biliyoruz ki 'Cumhuriyet; fikren, ilmen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister.’ İşte Cumhuriyetimizi koruyup, yüceltecek olanlar da, sizlersiniz” dedi.

‘BU ÜLKE BİZİM, BU ÇOCUKLAR BİZİM’

Konuşmasında öğretmenlere ve velilere de seslenen Ercan; “Milli egemenlik, milli anlaşmanın, kaynaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, huzur ve güvenin kaynağıdır. Milli egemenlik, millete ait olan maddi ve manevi her şeyin temelidir. O gün, temeli atılan ‘Milli Egemenlik’ ilkesi, gücünü milletin kendisinden almış ve milli birlik ruhu, tesis edilmiştir. Öyleyse, bize düşen görev; milli birlik ruhunu pekiştirmek, ülkemizi şahlandıracak; çalışkan, azimli, saygılı, geleceğe güvenle bakan, bilgili ve donanımlı öğrenciler yetiştirmektir. Çünkü bu ülke bizim, bu çocuklar bizim, gelecek bizim geleceğimizdir. İrfan ordusu; Başöğretmen Atatürk’ten aldığı ilhamla çocuklarımızı ve ülkemizi, muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacaklardır. Bugün, okullarımızda, modern araç ve gereçlerle, çağın gereklerine uygun en ileri teknolojiyle, Fatih projesiyle, çocuklarımıza eğitim vermeye çalışıyoruz. Sizlerden çocuklarınıza sevgi ve ilgi göstermenizi onlara, dokunmanızı istiyoruz. Ailenizde güzel örnekler oluşturunuz. Hiçbir zaman ‘sen yapamazsın’ gibi sözler söylemeyiniz, onlara güvenin. Çünkü onlar, unutmayınız ki, sizin çocuklarınız” ifadelerini kullandı.

Nazilli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Nazilli Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından Ahmet Yesevi Anaokulu öğrencileri ile Ukrayna'dan kutlamalara katılan konuk ekip gösterilerini sundu.

Yaklaşık 800 Nazillilinin katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ahmet Yesevi İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinin folklor ekiplerinin gösterileri ile devam etti. Şiirler ve türküler eşliğinde sunulan gösteri sonunda bütün bölge ekipleri Türkiye haritası çizerken, hep birlikte halay çekerek ‘iyi günde ve kötü günde ele ele, omuz omuza yurdumuzun birliği ve beraberliğini’ anlattı. Öğrencilerin gösterisinin ardından resmi kutlamalar sona erdi.

NAZİLLİ'DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

NAZİLLİ'DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.