Nazilli’de Rögarlar Ve Kanalizasyon Hatları Temizleniyor

Nazilli’de Rögarlar Ve Kanalizasyon Hatları Temizleniyor

Nazilli Belediyesi Fen işleri ekipleri tarafından cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar ve rögarların temizliği yapılıyor.Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekip...

Nazilli Belediyesi Fen işleri ekipleri tarafından cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar ve rögarların temizliği yapılıyor.

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar ve rögarların, kanal temizleme aracı ile yapılan temizleme çalışmaları, trafiğin yoğun olmadığı saatlerde gerçekleştiriliyor. Nazilli ilçe sınırları içerisinde farklı bölgelerde çalışmalarına devam eden ekipler rögar temizliğini cadde ve sokaklarda sürdürürken diğer taraftan tahrip olan rögarları tamir ediyor. Rögarların içine pet şişe, ağaç parçaları, bina önüne getirilen tamir ve tadilat malzemelerinin atılmaması için vatandaşı uyaran Fen İşleri yetkilileri birikmiş çöp ve pisliklerin tıkanıklık yaratmaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Koku ve böceklenme olayı ekiplerimiz tarafından önlenmiş oluyor

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Fen İşleri ekiplerinin cadde ve sokaklarda yağmur suyu kanallarını rögarlar ve kanalizasyon hatlarında sonbahar aylarına girilmeden önce cadde ve sokaklarda oluşabilecek su birikintileri için rutin rögar temizliğinin yapıldığını belirtti. Yaz sonuna doğru bölge de oluşan sağanak yağışlara karşı da önlem alındığı ifade eden Alıcık; “yağışın etkili olması durumlarında, cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar ve rögarlarda oluşan çöp birikintilerinin temizlik çalışmalarını yapıyoruz. Bir nevi kışa da hazırlık diyebiliriz. Nazilli’de yaşayan vatandaşlarımızın soğuk ve yağmurlu günlerde su baskını sıkıntısı yaşamaması için biz şimdiden önlemimizi alıyoruz. Bu uygulamayı yaz ayı boyunca zaten rutin olarak devam ettiriyoruz ki yazın vatandaşımızın koku ve böceklenme olayından sıkıntı yaşamasın. Yapılan kanal temizleme çalışmalarında, cadde ve sokaklar üzerindeki yağmur suyu kanalları ve kanalizasyon kanallarının ızgaraları kaldırılıp, içlerinde biriken kum, kağıt, yaprak ve sigara izmaritleri gibi birikintiler kalın bir hortumu olan vakumlama sistemi ile çekildiği gibi biriken kumlarda küreklerle temizlenerek, kanal içine tazyikli su sıkılıyor. Bu şekilde kanalın tamamen açılması sağlandıktan sonra ilaçlamaları da yapılarak yazın koku ve böceklenme olayı ekiplerimiz tarafından önlenmiş oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.