Nazilli’de Tarihi Sinan Dede Türbesinin Açılışı Yapıldı

Nazilli’de Tarihi Sinan Dede Türbesinin Açılışı Yapıldı

Nazilli Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Sinan Dede Türbesi ve düzenlemesi yapılan Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.Nazilli’nin Pınarbaşı Mahallesi’nde bulanan ta...

Nazilli Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Sinan Dede Türbesi ve düzenlemesi yapılan Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Nazilli’nin Pınarbaşı Mahallesi’nde bulanan tarihi Sinan Dede Türbesi ve bitişiğindeki Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı, restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından açıldı. Açılışa, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Mehmet Yüzügüler, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “350 yıllık geçmişiyle Nazilli’nin manevi ve kültürel değerlerinden biri olan ve yıl boyu birçok kişi tarafından ziyaret edilen Sinan Dede Türbesi’ni 48 yıl sonra restore ettik. Nazilli Belediyesi olarak kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bitişiğindeki Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nı da yeniden düzenledik ve çok güzel bir görünüm kazandırdık“ dedi. Öte yandan açılışta vatandaşlara keşkek ikram edildi.

MUHTAR YILMAZ BİLGİ VERDİ

Yapılan restore ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, “Sinan Dede Türbesi, Nazilli Belediyemiz tarafından yeniden restore edilirken bitişiğinde yer alan Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nda da düzenlemeler yapıldı. Tamamı 4500 metre kare olan park alanında 350 metre karelik bölümü basketbol sahası olarak düzenlendi. Geri kalan bölümü de çocuk oyun gurubu yeşil alan ve oturma gurubu alanları olarak düzenlendi. 110 metre kare türbe alanının içine oturan 45 metre karelik Sinan Dede Türbe’sinde ise türbenin mevcut dış kaplamalarının tümünün sökülerek taş duvarların derzleri açıldı. Restorasyon çalışmaları kapsamında ise eskitmetaş, alaturka kiremit ve eskitme derzler de kullanıldı. Türbenin iç kısmı da orijinaline uygun olarak hattatlar tarafından çini işlemeleri ve eski yazılarla süslendi. 1430 metre karelik türbe önündeki yeşil alan da (Türbe Önündeki Park) ise projelendirilmiş peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları yapılarak modern görünüme kavuşturuldu. Ziyaretçiler için oturma guruplarının yerleştirildiği türbe önündeki parkı ve türbeyi görebilecek şekli ile güvenliğini sağlamak amacı ile mobesse kameraları yerleştirildi. Sinan Dede Türbesi ve türbe önündeki yeşil alan ile Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nda yapılan çalışmaların toplam maliyeti 300 bin TL oldu. Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.