Necip Fazıl Kısakürek’in saati ve basın kartı Ulucanlar’da

Necip Fazıl Kısakürek’in saati ve basın kartı Ulucanlar’da

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in köstekli saati ve basın kartı sergilenmeye başlandı.Ankara’nın en çok ziyaret edilen müzesi Ulucanlar Cezaevi...

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in köstekli saati ve basın kartı sergilenmeye başlandı.

Ankara’nın en çok ziyaret edilen müzesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde tutuklu kalmış önemli isimlerin kişisel eşyaları sergileniyor. Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in köstekli saati ve basın kartı sergilenmeye başlandı. Temmuz ayına kadar müzede sergilenecek bu özel eşyalar, şimdiden ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaştı. Bünyesinde Ahmet Arif’in yeleği ve ayakkabısı, Nazım Hikmet’in daktilosu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun seccadesi, Bülent Ecevit’in kravatı, Mustafa Pehlivanoğlu’nun takım elbisesi gibi çok sayıda özel eşyayı bulunduran müzede bu kez de Necip Fazıl’ın köstekli saati ve basın kartı sergileniyor. Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı tarafından geçici süreliğine Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne verilen eşyalar, kısa sürede büyük ilgi gördü.

Geçmişte kötü hatıralar ile anılan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, açıldığı günden bugüne bir milyon 300 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Müzeyi Ankara’nın en çok ziyaret edilen müzesi haline getirdiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki şu ifadeleri kullandı:

“Kuruluşu 1925 yılına dayanan, cezaevi işlevini yitirdikten sonra yıkılması gündeme gelen Ulucanlar Cezaevi’ni büyük mücadeleler vererek müzeye dönüştürdük. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, bir yandan cezaevi kimliğini korurken bir yandan da sinema filmleri için platoya dönüştürüldü. Yarı açık kısmı ise sanat sokağı ile kültür ve sanatın üretildiği, farklı salonlarında birçok etkinliğin düzenlendiği bir kültür merkezi haline geldi. Müzemizde yıl boyunca önemli sergiler, etkinlikler, sanat aktiviteleri düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm Türkiye’yi müzemizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.