Nedir Atatürk’e yapılan bu saygısızlık?

Atatürk’e Anıtkabir’de saygısızlık hakaret eden terbiyesizden bahsedeceğim. Nedir bu nefretiniz Atatürk’e?  

Bu ülke bizim. Evet, Atatürk ve onun milletinin vatanı. Bu ülke işgal edildiğinde, paramparça bölündüğünde Atatürk’ün büyük bir cesaret göstererek bir avuç kahraman vatan aşığı kadın, erkek, çoluk, çocuk Türk’le bu ülkeyi kurtarmış ve bize hediye etmiştir. Hiçbir beklentisi olmadan o gerçek bir kahraman ve bütün dünyanın saygı gösterdiği örnek gösterdiği idol olarak gördüğü bir dünya lideridir. Onunla ve onun bize armağan ettiği ülkede yaşamak ayrıca bir şereftir. Bu şerefi taşımaya layık olanlara, bu Anıt kabir terbiyesizliğini yapan ve onun gibi düşünen herkesi bu şereften ayrı tutuyorum! Bunlar nasıl ailelerde yetişiyorlarsa? Acaba çocuklarına bu ülkenin tarihinden hiç bahsetmezler mi? Sayfa sayfa okusunlar demiyorum da, en azından bu ülkede yaşanan bir istiklal savaşını ve bunun nasıl kazanıldığını basit bir şekilde kimin yaptığını anlatsalar bile bu çocuklar, bu gençler bu şekilde davranıp yüzsüzce utanmazca hem Anıtkabir’e gidip hem de orada bu sözleri söyleme cesareti gösteremezlerdi..

Şimdi o terbiyesiz de soruyorum; acaba Atatürk olmasaydı sen gidip Anıtkabirde eline telefonunu alıp pür makyaj, çarşaf içinde böyle ulu orta konuşabilir miydin? Utan!

Atam kemiklerin sızlıyor değil mi? Sağ olsaydın bunların hepsinin layığını verirdin umarım. Bu ülke Atatürk’ün ve onun milletinin ülkesi defolup gider misiniz? Atatürk’ü sevmeyenler. Utanmıyor musunuz? Hem ev sahibine hakaret edip bedava oturduğunuz evde bu ne nankörlük! Ya kendinizi toplayın. Toplamayacaksanız da defolup gider misiniz ülkemizden!

Nutuk’tan alıntı:

“Asıl sorun dahililerde. Bu vatanın toprağında doğup, bu vatanın ekmeğini yiyip bu ülkeye zarar verenlerdir bunlar da. Dağa çıkanlar olsun, şehirde kalanlar olsun, ülkenin kötülüğü için çalışanlar olsun, ülkeyi bölmek isteyenler olsun... Milliyetine, bayrağına sahip çıkmayanlar, ülkesini sadece bir toprak parçası olarak görenlerin de bunlardan bir farkı yoktur kanımca.

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. istiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.’’

Bu terbiyeli kızımızın sosyal medyada dolaşan o boya küpünden çıkmış gibi çarşaflı kıyafetiyle yaptığı videonun altına başka bir hanımefendi de mesaj yazmış ‘’yapmayın! Belki de gençlik psikolojisiyle yanlışlık yapmış olabilir daha çok genç’’ Çok gençmiş? Böyle bir hatayı bizim çocuklarımız neden yapmıyor? Neden hep bu tip beyinsizler bu hataları tekrarlıyor? Çanakkale savaşında daha on dört yaşındaki bebeler şehit olduğunda da gepegençti. Onlar genç değil miydi? Biz savaşmayacağız diye ayak direyebilirlerdi. Hiç birisi itiraz bile etmeden seve seve vatan uğruna savaşarak şehit oldular. Bunları hiç görmezler duymazlar mı? Ey utanmaz sana sesleniyorum. Hiçbir şey bilmiyorsan, tarihe dair hiçbir şey duymadıysan Çanakkale’ye de mi gitmedin! İnsanlar oralarda ağlayarak dolaşıyor. Bu vatan uğruna şehit olmuş çocukların şehitliklerini ziyaret ederken. . Hiç mi duymadınız? Sizin aileniz yok mu? Size bir şey öğretecek. Yazıklar olsun! Boşuna yaşıyorsunuz. Tarihimize ve Atatürk’ümüze böyle hakaret ediyorsanız, hiç yaşıyorum demeyin. Kendi tarihini savunamayan, arkasında durmayan başkalarının güdümüne mecbur olur bir gün. İstediğiniz bu mudur? Hiç mi bir şey öğrenmediniz gittiğiniz okullarda. Atatürk ün bizim için önemini daha kundaktaki çocuklarımızın kulağına fısıldıyoruz biz. Sizin ananızın, babanızın hiç böyle bir terbiyesi yok mu? ‘’Türkiye’yi Atatürk kurtarmadı, Atatürk’ü sevmiyorum’’ diyor. Kim kurtardı deden mi kurtardı. O zaman neden oturuyorsunuz bu memlekette. Defolup gider misiniz? Sevmezsen sevme Atatürk’ü senin ve senin gibilerin sevgisine ihtiyacı yok! Biz ve bizim gibi vatanseverlerin sevgisi yaşatıyor ve yaşatacak. Atatürk’ü. Biz de seni ve sizi sevmiyoruz defolup gider misiniz Atatürk’ün ülkesinden!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum