Neredesiniz?

Ormanlarımız yanıyor…

Amanoslar yanıyor...

Ciğerlerimiz yanıyor...

Hatay ve ilçelerinde arka arkaya kısa sürede çıkan yangınlar 83 milyonun yüreklerini yakıyor. Sadece ormanlarımız değil, içindeki kuşlarla, hayvanlarla, böceklerle birlikte devasa bir yeşil alan yok oldu.  

Bunun adı yangın değil.

Düpedüz cinayet bu, cinayet...

Ey! Yeşil seviciler...

Ey! Çiçek, böcek sevenler...

Ey! Hayvanseverler...

Ey! Doğa tutkunu çevreciler...

Neredesiniz?

Gezi Parkında üç beş ağacın yeri değişti diye, demokratik hak ve özgürlükler adına yeri göğü yıkan, günlerce eylemler yapan sözde çevreciler, neredesiniz?

En az 300- 400 hektar yanan bir ormanın içinde bütün canlılar yanıyor. Topyekûn bir yaban hayatı yanıyor. Ey! Sözde hayvanseverler, neredesiniz?

Kadın, erkek, yaşlı genç, çoluk çocuk herkes o cehennem ateşinden kaçışıyor. Canını kurtarmaya çalışıyor. Yanan ormandaki o güzelim ağaçların cayır cayır yanışının kahreden çaresizliğini, üzüntüsünü yaşıyor. “Yandı ciğerlerimiz” diye feryat ediyor.

En başta Orman teşkilatı, itfaiye, AFAD, yerel yönetimler, yangını söndürmek için seferber olmuş, gece gündüz uğraşıyorlar. Havadan helikopter ve uçaklar mesai verirken, vatandaşlarımız kimi elinde hortum, kovalarla su püskürüyor. Kimileri ise ellerinde kazma, kürek, tırmık gibi gereçlerle ateşi söndürmek için bir damla su olmaya çalışıyorlar.

Uçan kuşa, denizdeki balıklara, kediye, köpeğe şiirler, yazılar yazan hayvan hakları savunucusu hayvansever dostlar nerelerdesiniz?

Deniz kenarında, sahilde, boğazda viskisini yudumlayanlar, entel dantel geçinen liboşlar gerçekten merak ediyorum nerelerdesiniz?

Özgürlük, demokrasi, insan hakları savunucusu doğaseverler şimdi neredesiniz? Hani dillerinizden hiç düşmeyen “Susma! Sustukça sıra sana gelecek” diye bağırıp çağırıyordunuz ya! Bir orman 60-70 yılda, otu, kelebeği, çiçeği, böceği, arısı, kuşu, sürüngeni, sincabı, kirpisi, tavşanı, tilkisi ve daha birçok canlısı ile biyolojik çeşitliliğini, kendi habitatını oluşturuyor. Hatay’da canlı yaşam yanıyor, niye meydanlarda değilsiniz?

“Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin, başını keserim…” diyen Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunları, siz neredesiniz?  Hatay’daki cinayete neden sesiniz çıkmıyor?

Peş peşe tekrar eden sabotaj ve kundaklamalarla yanan ormanlarımız bütün yürekleri yakarken, ihanet çetelerinin ve bütün terör örgütlerinin kirli maskeleri düşerken; kararmış, taşlaşmış vicdanlar, beyinleri işgal edilmiş zavallılar! Sahi siz neredesiniz? Keyfiniz yerinde mi?

İki kelam da siyasi partilerimize edelim…

Partiler el ele vermeli. Doğanın, çevrenin ve ormanların partisi purtisi olmaz arkadaş!.. 

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum