Nergis çiçeği hikayesi

Nergis çiçeği hikayesi

Her çiçeğin bir anlamı vardır ve bu anlamları onlara veren derin bir hikayesi. Nergis çiçeğinin hikayesi ise dillere destan. Nergis çiçeği güzelliği ile büyülemenin yanı sıra hikayesi ile de kalplerimize dokunuyor.

Nergis çiçeği sevipte kavuşamamayı, gözlerin ve dilin ifade edemediği duyguları ve kendi ölümüne yol açabilecek kadar güzel olmayı simgeliyor. Gün geçtikçe daha da derin anlamlara bürünen nergis çiçeğinin hikayesini bir de bizden dinleyin.

Dünyanın En Yakışıklı Erkeği Narkissos ve Ekho

Bir peri ile tanrının oğlu olan Narkissos, dünyanın en yakışıklı erkeği olarak biliniyormuş. Onu gören her kız, daha ilk görüşte büyüleniyor ve ne yapacaklarını bilemez hale geliyorlarmış. Tanıyan, tanımayan sadece bir kere gören kızlar ve periler bile Narkissos’ a ölesiye aşıklarmış. Ancak Narkissos hiçbirini beğenmiyor ve kendine layık görmüyormuş.

Dağlarda yaşayan dünyalar güzeli Ekho ‘ da Narkissos’un yakışıklılığından haberdarmış ve bir gün hiç ummadığı bir zamanda Narkissos ile karşılaşıp ona aşık olmuş. Ekho, günlerce hiç belli etmeden Narkissos’un etrafında gezmiş. Ekho o kadar aşık olmuş ki artık aşkını ilan etmeye karar vermiş. Ancak Ekho konuşamıyormuş, sadece karşısındakinin söylediklerini tekrarlayarak kendini ifade edebiliyormuş. Ancak cesaretini toplamış ve Narkissos’un karşısına çıkmaya karar vermiş, eğer Narkissos ona güzel şeyler söylerse o da tekrarlayarak aşkını ilan edebileceğini düşünmüş. Birgün Narkissos bir mağaraya gelmiş ve ‘’Kimse var mı burada ? ‘’ diye seslenmiş. Eko hemen söylediği son kelimeyi tekrarlayarak ‘’Burada’’ diye bağırmış ve Narkissos’un karşısına çıkmış. Narkissos her zaman yaptığı gibi Ekho’ya da aynısını yapmış ve güzelliği karşısında tepkisiz kalmış ve ona karşılık vermemiş. Ekho bu durum karşısında çok üzülmüş ve günlerce yemek yememiş su içmemiş. En sonunda eriyip gitmiş ve geriye sadece sesi kalmış. Ne zaman birileri dağlara doğru bağırsa, isyan etse Ekho’nun sesi tekrar edermiş. Ölmeden önce Narkissos’ a ah etmiş ve ‘’o da benim gibi sevsin ama kavuşamasın’’ diye dilek dilemiş. Narkissos bir gün ormanda dolaşırken çok susamış ve bir pınarın yanına eğilip su içmek istemiş. O berrak pınarın yüzeyinde kendi yansımasını gören Narkissos kendi güzelliğine aşık olur. Günlerini orada kendi yansımasını izleyerek ve hayran kalarak geçiren Narkissos, dokunmak istemiş dokunamamış, seslenmiş cevap alamamış ve en sonunda sevip kavuşamadığı için üzüntüsünden oracıkta ölmüş.

Narkissos’un bilen herkes onu konuşur olmuş, kimse cesedinin nerede olduğunu bulamamış. Yansımasını seyrettiği yere gitmişler ve tam Narkissos’un durduğu yerde sapsarı mis kokulu bir çiçeğin açtığını görmüşler ve artık herkes o çiçeği Narkissos olarak kabul etmiş.  Böylelikle Nergis çiçeği sevipte kavuşamayanların sembolü haline gelmiştir. Zamanla anlamı derinleşerek göz ile dil ile ifade edilemeyen aşkın anlamı da olmuştur.

Siz de aşkınızı kelimeler olmadan çiçeklerin eşsiz anlamlarıyla ifade etmek istiyorsanız https://www.tazecicek.com/ ‘u ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden güzel çiçekler ve çiçek sepetleri ile siz de aşkınızı taçlandırın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.