Neşet Ertaş Yenimahalle’de anıldı

Neşet Ertaş Yenimahalle’de anıldı

Unutulmaz halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 5’inci yıldönümünde Yenimahalle’de anıldı.Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Yenimahalle Belediyesi ile Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Derneğ...

Unutulmaz halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 5’inci yıldönümünde Yenimahalle’de anıldı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Yenimahalle Belediyesi ile Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Derneği’nin (HAMOY) ortaklaşa gerçekleştirdiği “Neşet Ertaş Destanı” adlı programa Yenimahalleliler akın etti. Ertaş’ın birbirinden güzel eserlerinin söylendiği etkinlikte, vatandaşları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yalnız bırakmadı. Konser tadındaki program, Şef Abdullah Gündüz eşliğinde Ertaş’ın hayatının anlatılmasıyla başladı. Daha sonra HAMOY Solistleri, “Hep sen mi ağladın”, “Şu dağlar ulu dağlar”, “Gönül dağı”, “Gönül ne gezersin seyran elinde” gibi Neşet Ertaş’ın dillerden düşmeyen türkülerini seslendirdi. Hep bir ağızdan türkülere eşlik eden vatandaşlar, hareketli parçalarda alkış tutmayı ve oynamayı da ihmal etmedi.

“Halk ozanlarımızın ezgileri ile büyüdük”

Program sonunda Yenimahallelileri selamlayarak konuşma yapan Başkan Yaşar, “Bizler bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak halk ozanlarımızın ezgileri ile büyüdük. Neşet Ertaş bir halk ozanımız. Halk ozanlarımız bizlere birliği, kardeşliği, insan ve çevre sevgisini öğretti. Bize ırk ayrımı yapmamayı, mezhep ayrımı yapmamayı, din ayrımı yapmamayı öğrettiler. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeyi öğrettiler. Hepsinin ruhları şad olsun. Biz Yenimahalle Belediyesi olarak elimizden geldiğince onların ezgilerini ileri taşımak ve sizleri bu ezgilerle yakınlaştırmak, kaynaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Yaşar, “Neşet Ertaş Kitabı” adlı eserin yazarı Bayram Bilge Tokel’e desteklerinden ötürü çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.