Nezaket Okulları’nda Kukla Gösterisi

Nezaket Okulları’nda Kukla Gösterisi

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulları’nda çocuklar aldıkları adab-ı muaşeret eğitimlerinin yanı sıra sanatsal faaliyetlerde de bulunuyor.Pursaklar Belediyesi Nezaket Hanımevi’ndeki öğrenciler kukla gö...

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulları’nda çocuklar aldıkları adab-ı muaşeret eğitimlerinin yanı sıra sanatsal faaliyetlerde de bulunuyor.

Pursaklar Belediyesi Nezaket Hanımevi’ndeki öğrenciler kukla gösterisi eşliğinde eğitim yaptı. 3 ila 5 yaş arasındaki çocuklar, aldıkları adab-ı muaşeret eğitimleri ile kısa sürede toplumda fark edilir hale geldi. Hayatı prova ederek yaşayan çocuklar, kukla gösterileri ile heyecanlarını ve mutluluklarını anlattı. Eğitimleri çocuk tiyatrosu, çocuk sineması, ortaoyunu, drama gibi sanatsal faaliyetlerle destekleyen eğitmenler, çocukların düş gücünü geliştirmeye katkı sunuyor. Bu hafta Nezaket Okulları’ndaki kukla gösterisi ile çocuklar kendilerini kendi üsluplarıyla anlattı.

Uzmanlar, kukla gösterisinin çocukların kendini anlatmasına veya kendisiyle ilgili farkındalık oluşturmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Kuklanın psikolojik danışmanlığın önemli bir aracı olduğunu da ifade eden uzmanlar, çocuklar için bu tür çalışmaların yapılmasının faydalı olduğunu dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.