Nilüfer Müzik Festivali, Maximo Park ile doruğa çıktı

Nilüfer Müzik Festivali, Maximo Park ile doruğa çıktı

Nilüfer Müzik Festivali’nin üçüncü gününde İngiliz rock grubu Maximo Park katılımcıları coşturdu. Sattas, Yüzyüzeyken Konuşuruz, La Caravana Passe gibi isimler de festivale katılan on binlerce kişiyi...

Nilüfer Müzik Festivali’nin üçüncü gününde İngiliz rock grubu Maximo Park katılımcıları coşturdu. Sattas, Yüzyüzeyken Konuşuruz, La Caravana Passe gibi isimler de festivale katılan on binlerce kişiyi müziğe doyurdu.

Bursa’nın tek kamplı festivali olan Nilüfer Müzik Festivali bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından müzik tutkunlarını Balat Atatürk Ormanı’nda buluşturmaya devam ediyor. Festivalin üçüncü günü de eğlence ve müzik doluydu. Öğleden sonra başlayan ve 3 ayrı sahnede gerçekleşen konserlerde festivalciler kaliteli müziğin keyfini yaşadı.

Üçüncü gün konserlerinin ilkini 60 ve 70’lerin konseptine garage ve surfrock karıştıran Ponza verdi. Ardından reggae türünün ülkemizdeki önde gelen temsilcilerinden Sattas, hayranları ile buluşarak sahne performansları ve enerjileriyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Alternatif müzik sahnesinin son dönem dikkat çeken ismi Hedenutopia’nın ardındansa Avrupa müziğinin en özgün trompetçilerinden Erik Truffaz dinleyicilerine eşsiz bir müzik deneyimi sundu. Caz, rock, funk, soul, fusion, hip-hop gibi türleri aynı potada eriten işleriyle tanınan Truffaz, izleyenleri kaliteli müzik dinletti. Festivalcileri Türkçe selamlayan Truffaz, Nilüfer Müzik Festivali’nde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

İlk albümü Fantezi Müzik’i yayımlar yayımlamaz yerli sahnede deprem etkisi oluşturan synth-pop ekibi Jakuzi ile devam eden konser serisi enerjisini rock, reggae, dubstep, hip hop ve Bretonya, İrlanda, İskoçya ile Asturias’tan antik Kelt melodilerinden alan TheCelticSocial Club ile devam etti.

Anadolu müziğini modern elektronik formlarla buluşturan İnsanlar’ın seyirciye tadına doyulmaz bir müzik keyfi yaşattığı festivalde gergin klaksonların tiz seslerle kesiştiği melodileriyle La Caravane Passe bir sonraki isimdi.

Yaptıkları müziği en genel haliyle indie-folk olarak tanımlayan Yüzyüzeyken Konuşuruz’a yüzlerce kişinin bir ağızdan eşlik ettiği üçüncü günün, üçüncü sahne açılışını ise Afro-beat’tenkrautrock’a geniş yelpazesiyle dikkat çeken Islandman yaptı. Bilinen cumbia müziğinin çağdaş temsilcileri Chico Trujillo da ilk defa Türk seyirciyle buluştu.

Festivalin üçüncü gününde sahne alan gruplardan biri de İngiliz rock grubu Maximo Park’tı. Altıncı albümü Risk to Exist’i bu yıl yayımlayan grup, yeni albümünün turnesi kapsamında Nilüfer’de sahne aldı. Türk müzikseverlerle en son 2013 yılında buluşan Maximo Park, hareketli ve basit temalar eşliğinde enerjik, aynı zamanda fazlasıyla canlı sahne performansıyla festivalcilere unutulmaz bir konser verdi. Alanı dolduran binlerce festivalci müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Günün kapanışını ise muhteşem miks tekniği ile Barış K yaptı. Festivalin son gününde hip-hop, reggae, dub, rock, ska ve balkan ezgilerini birleştiren, gürültücü ve eğlenceli Bosna Hersekli grup Dubioza Kolektiv izleyici ile buluşacak. Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk yılında da sahne alan sevilen grup, bu yıl Makedonya’nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev ile birlikte hayranlarının karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.