Nurullah Berk’in Babasından İzmir Talebi

Nurullah Berk’in Babasından İzmir Talebi

İlik nakli olan oğlu Nurullah Berk İnal’ın hastalığı nedeniyle 11 aydır Manisa’dan İzmir’e gidip gelen itfaiyeci baba Yalçın İnal, ilik naklinin ardından 2 yıl boyunca haftada 3 gün İzmir’e gidip gelmek zorunda olduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfa

- İlik nakli olan oğlu Nurullah Berk İnal’ın hastalığı nedeniyle 11 aydır Manisa’dan İzmir’e gidip gelen itfaiyeci baba Yalçın İnal, ilik naklinin ardından 2 yıl boyunca haftada 3 gün İzmir’e gidip gelmek zorunda olduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda çalışmak istediğini söyledi.

Mermer kemik hastalığı tanısıyla 11 ay boyunca tedavi gören 11 aylık Nurullah Berk İnal, bayramın 1. günü Singapur’da bulunan uygun ilikle ilik nakli oldu. Oğlunun hastalığı nedeniyle 11 aydır Manisa’dan İzmir’e gidip gelen itfaiyeci baba Yalçın İnal, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda çalışmak istediğini belirtti. İlik naklinin ardından 2 yıl boyunca haftanın 3 günü İzmir’e gelmeye devam edeceğini ve izin almanın zor olduğunu kaydeden İnal, Manisa’da taşeron olarak itfaiyecilik yapıyor.

İŞSİZ KALMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Berk İnal’a uygun ilik bulunabilmesi için 11 aydır çeşitli çalışmalar yapan ve İnal ailesine destek veren İzmir İtfaiyeciler Derneği üyeleri ise Yalçın İnal’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Nurullah Berk’i kucaklarına alana kadar meslektaşlarına yardım etmeye devam edeceklerini belirten dernek başkanı Fatih Yücesoy ise şöyle konuştu: "İnsan kendi başına gelmeden duyarlı olamıyor. İtfaiyeci arkadaşımızın başına gelmesiyle biz de bir nevi kendimize geldik. Bundan sonra da elimizden geldiğince bu tip sosyal sorumlulukları üstleneceğiz. İtfaiyeciler sadece yangında, selde, doğal afetlerde değil böyle sosyal sorumluluk işlerinde de yer alacak. Yalçın arkadaşımız Manisa’da taşeron itfaiyeci olarak çalışıyor. Büyükşehir Yasası’nın ardından şu anda işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Arkadaşımız aylardır düzenli çalışamadığı için maddi sıkıntı çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanımız Serdar Yücel bu konuda destek olacağını söyledi. Biz buradan tekrar kendisine ve Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na sesleniyoruz. Ortada büyük bir mağduriyet var. İnşallah kardeşimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda bizlerle birlikte omuz omuza çalışacak."

NURULLAH BERK’İN BABASINDAN İZMİR TALEBİ

NURULLAH BERK’İN BABASINDAN İZMİR TALEBİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.