Ödemiş Ticaret Borsası’nda İlk 6 Ayın Lideri Süt

Ödemiş Ticaret Borsası’nda İlk 6 Ayın Lideri Süt

Ödemiş Ticaret Borsası’nda yılın ilk altı aylık döneminde işlem hacmi 360 milyon lira olarak gerçekleşti. 2014 yılı genelinde işlem hacmi 705 milyon lira olan Ödemiş Ticaret Borsası’nda ilk 6 ayda en...

Ödemiş Ticaret Borsası’nda yılın ilk altı aylık döneminde işlem hacmi 360 milyon lira olarak gerçekleşti. 2014 yılı genelinde işlem hacmi 705 milyon lira olan Ödemiş Ticaret Borsası’nda ilk 6 ayda en çok işlem gören ürün 211 milyon lira ile süt oldu.

İzmir’in ilçelerinde faaliyet gösteren tek ticaret borsası olan Ödemiş Ticaret Borsası’nda ilk 6 ayda en çok işlem gören ürünlerin başında süt ve peynir geldi. İzmir’in süt üretiminde ilk sırada yer alan ilçesi Ödemiş’te 2014 yılında 370 milyon liralık işlem göre sütün işlem hacmi 2015 yılının ilk 6 ayında 211 milyon lira oldu. İkinci sırayı peynir alırken, işlem hacmi 53 milyon lira oldu.

SÜS BİTKİLERİ ÜÇÜNCÜ SIRADA

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Ödemiş’te Ticaret Borsası’nda ilk 6 ayda en çok işlem gören üçüncü ürün süs bitkisi ve fidan oldu. Geçen yıl boyunca 21 milyon liralık işlem gören süs bitkisi ve fidanın işlem hacmi 19 milyon lira olarak belirlendi. Bölgenin ünlü ürünü patates 18 milyon lira ile dördüncü, kestane 17 milyon lira ile beşinci, kuru incir de 10 milyon lira ile altıncı sırada yer aldı.

Büyük-küçükbaş canlı hayvanın 9,5 milyon liralık işlem gördüğü Ödemiş Ticaret Borsası’nda zeytinyağı 7,5 milyon lira, küspe 3 milyon lira, pirina yağı da 1,5 milyon lira işlem hacmine sahip oldu. İlk 6 ayda kekiğin işlem hacmi 1 milyon 250 bin lira oldu, işlem hacminin 9 milyon 250 bin liralık bölümünü de diğer ürünler oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.