Ödemişli Kore gazileri bir belgeselde toplanıyor

Ödemişli Kore gazileri bir belgeselde toplanıyor

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yapımcılığını ve yönetmenliğini Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli ilhan Biçer’in yaptığı, ‘Kore Gazileri’ belgeselinin çekimleri tamamlandı.Ödemiş ve çevresinde yaşay...

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yapımcılığını ve yönetmenliğini Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli ilhan Biçer’in yaptığı, ‘Kore Gazileri’ belgeselinin çekimleri tamamlandı.

Ödemiş ve çevresinde yaşayan Kore gazilerini konu edinen belgesel çekimlerini yapan İlhan Biçer, “Yöremizde yaşayan Kore gazilerimizi geleceğe taşımak adına belgesel çekmeye karar verdim. Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı sayın Selahattin Aktaşoğlu ile birlikte işe başladık. Şehitlerimizin emaneti olan gazilerimizin, unutulmaması için gelecek kuşaklara aktarabilmek için belgesel çekimlerini birlikte gerçekleştirdik. Yöremizde yaşayan gazilerimizi Ödemiş Muharip Gaziler Derneği başkanı sayın Selahattin Aktaşoğlu ile birlikte bizzat yaşadıkları evlerine giderek çekimlerimizi yaptık. Gazilerimiz memleketimizden çok uzakta, o dönemin imkânlarıyla gemilerle 29 gün süren serüvenden sonra bilmedikleri, görmedikleri Güney Kore’ye savaşa gitmeleri orada yaşadıkları ızdırap dolu ayları, yılları, savaşları, açlıkları, tutsaklıklarını anlatırlarken gözlerinde akan yaşlar insanın yüreğini burkuyor. Kore Gazilerinin hikâyelerini dinlerken en hüzünlü olanlardan biri de, bir babanın oğlundan cevap alamayınca Hürriyet Gazetesi aracılığı ile yazdığı mektuptu. Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ile birlikte hazırladığımız yöremizde yaşayan Kore Gazileri Belgesel çekimlerini bitirdik. Allah hiçbir zaman, hiçbir ulusa savaş göstermesin. Kore Gazilerinin unutulmaz acı dolu günleri geride kalırken, kendilerine sağlıklı yaşamlar diliyoruz. Aziz şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnetle anıyoruz. Gazilerimiz şehitlerimizin emanetidir” diye konuştu.

69 yıllık mektup

Ödemiş Yeniköy Kahveleri (Yazlı) köyünden Mehmet Nuri Yalçın, Kore savaşına gider. O yıllarda zor da olsa ailesi ile devamlı mektuplaşırlar. Savaşırken ağzından aldığı bir mermi bir azı dişini parçalar diğer azı dişinde takılı kalır. Uçakla Japonya’ya hastaneye gönderilir. Tedavi gördüğü için bir zaman ailesine mektup gönderemez. Gelen mektupların kesildiğini üzülerek ailesi merak eder. Hürriyet Gazetesinin yazı işleri müdürüne oğluna ulaştırılmak üzere bir mektup yazar. O mektup Japonya’da tedavi gören oğluna ulaştırılır. Aradan 69 yıl geçmesine rağmen kendisine yazılan mektupları saklar. Hürriyet Gazetesi aracılığı ile kendisine yazılan mektubu belgesel çekimlerinde gözleri buğulanarak heyecanla okur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.