Ödemişli Profösör Mimar Altınoluk’tan Fakülte Çağrısı:

Ödemişli Profösör Mimar Altınoluk’tan Fakülte Çağrısı:

Ödemişli mimar Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, Ödemiş’in yıllardır hayali olan fakülte konusunda ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

- Ödemişli mimar Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, Ödemiş’in yıllardır hayali olan fakülte konusunda ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi olan Altınoluk, Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Ödemiş’e fakülte kurulması için büyük çaba gösterdiğini ancak şimdiye dek sonuç alınamadığını belirterek, sürecin ısrarla takibi ve kamuoyu oluşturulması gerektiğini belirtti. Altınoluk yaptığı açıklamada, “Ödemiş’e fakülte kurulabilmesi için Başkan Sayın Mahmut Badem’in 2005’lerden itibaren çabası bulunmaktadır. Birlikte hazırladığımız dosya o tarihlerde dört rektöre sunulmuş ve sonuç alınamamıştı. Sürecin ısrarla takibi gerekmektedir. Mutahhar Başoğlu’nun Ödemiş’e Sanat Enstitüsü açılabilmesi için Ankara’daki girişimleri ve ısrarı hala nesilden nesile anlatılmaktadır. Bu okul olmasaydı belki Mahmut Badem başkan ben de profesör olamayacaktık. Fakülte, bulunduğu kentin çehresini ekonomik ve kültürel olarak geliştirmektedir. Ödemiş’in buna ihtiyacı her zamankinden fazladır” dedi.

Ödemişlilerin fakülte konusunda harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Altınoluk, şöyle devam etti: “Ödemişli akademisyenler ve ilgililer bir masa etrafında toplanarak fikir alışverişinde bulunmalı yol haritası belirlenmelidir. Aslında bütün sorunlar için benzer yöntem uygulanmalıdır. Ödemiş tarihsel, kültürel, arkeolojik açıdan önemli birikimlere sahiptir. Kent Müzesi deneyimi önemlidir. Müze, adını dolayısıyla Ödemiş’in adını bütün Türkiye’ye duyurmuştur. Ekonomik kalkınmanın temelinde insanların moral değerleri bulunmaktadır. Ödemiş Belediye Başkanı büyük yükünü paylaşmalı, toplumu harekete geçirmelidir kanısındayım”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.