Ödemişli tarih araştırmacısı kitaplarını çocuklara açtı

Ödemişli tarih araştırmacısı kitaplarını çocuklara açtı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde tarihe merakı ile bilinen Zeki Eker, evindeki kitapları mahallesindeki çocukların hizmetine sundu.Ödemiş’in Kuvvetli Mahallesinde oturan Zeki Eker, 150 metrekarelik evinin bi...

İzmir’in Ödemiş ilçesinde tarihe merakı ile bilinen Zeki Eker, evindeki kitapları mahallesindeki çocukların hizmetine sundu.

Ödemiş’in Kuvvetli Mahallesinde oturan Zeki Eker, 150 metrekarelik evinin bir odasında oluşturduğu kütüphanesini kitaplardan yararlanmak isteyen çocuklara açtı. Eker, kütüphanesinde bulunan yaklaşık bin 200 kitabı sadece çocukların değil isteyen herkesin okuyabileceğini söyledi.

Kısa sürede mahallenin kütüphaneci Zeki amcası olan Zeki Eker, “25 yıldan beri gönüllü kütüphanecilik görevi yürütüyorum. Yaptığı bu gönüllü hizmetten dolayı kimseden hiçbir ücret istemiyorum. Ömrüm yettikçe bu hizmeti vermeye devam edeceğim” dedi.

Eski eserlere olan tutkusundan dolayı Türk edebiyatında ve tarihinde önemli yerlere sahip olan kitapların orijinallerini de evinde biriktirdiğini söyleyen Zeki Eker, “Mahallemdeki çocuklara, kitapları tanıtmak, kültürümüzü yeni nesillere aktarmak üzere böyle bir karar aldım. Osmanlı’nın son döneminden itibaren merhum Mehmet Akif’in külliyatı dahil birçok kitabım var. Bunları mahallemizin çocuklarına aktarmak üzere böyle bir hizmet yaptık. Çocuklar gelsin okusun faydalansın istiyorum” diye konuştu.

Eker’in torunu Zafer Tuzcuoğlu ise “Dedem bütün hayatını eğitime adadı. Bu zengin kütüphaneyi emekli maaşından ayırarak oluşturdu. Burada bir kuruş maddi menfaat içinde olmadan bu işi gönüllülük esası çerçevesinde yerine getiriyor. Ben de dedemin evinde her gün gelip kitap okuyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinden Kübra Erkoç da “Her gün gelip kitap okuyoruz. Burayı çok seviyoruz. Burada aile ortamında sessiz bir şekilde gerçek bir kütüphane kurallarına da uyarak kitaplardan yararlanma imkanını buluyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.