Öğrenciler projelerini sergiledi

Öğrenciler projelerini sergiledi

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrenciler projelerini sergiledi.Selendi Ç...

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrenciler projelerini sergiledi.

Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından TUBİTAK 4006 fuarı için yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından okul öğrencilerinin uğraşları sonucu okul bahçesinde açılan sergide öğrenciler hünerlerini sergiledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kaymakam Erkut Pamuk’un kurdele kesimi ile açıldı. Fizik alanında 2, Türk dili ve edebiyatı alanında 2, Beden eğitim ve spor dalında 2, elektrik ve elektronik alanında 2, bilişim teknoloji alanında 4, biyoloji alanında 1, müzik alanında 1, çocuk gelişimi alanında 6 adet proje olmak üzere toplam 20 projede 38 öğrenci ve 10 danışman öğretmen projelerde görev aldı.

Proje sorumlusu Kübra Ögmen önderliğinde hayata geçirilen projede öğrenciler yaptıkları çalışmaları protokol ve katılımcılara anlattı. Öğrenciler tarafından yapılan çalışmalarda ’Engelsiz periyodik tablo’, ’Güvenlik robotu’, ’Yangın söndüren robot’, ’Ambulansa yeşil ışık’, ’Modern tarım’, ’Zehirli duman’, ’Bilinçli aile’, ’Güne bakan ev’, ’Kalorimi yakıyorum’ gibi projeler dikkat çekti.

İki gün boyunca açık kalacak olan Bilim Fuarıyla ilgili açıklama yapan Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk, "Öğrencilerimiz büyük özveriyle çalışmış gayret etmişler çok güzel projelere imza atmışlar. Bu projelerini daha geliştirerek daha iyi durumlara geleceklerdir. Hepsinin emeklerine sağlık" dedi.

Proje Sorumlusu Kübra Ögmen ise, "İlk defa TUBİTAK 4006 bilim fuarına katıldık, projelerimiz kabul oldu. 2 gün süre ile 20 adet projemiz var. Araştırmaya katılan bütün öğrencilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz 9 farklı alanda büyük uğraş göstererek projelerini ortaya koydu" diye konuştu.

’Kalorimi yakıyorum’ projesini hazırlayan öğrencilerden Adile Nur Akdağ, "Bizim projemiz spor yapmak üzerine. Bizim gibi nice değişik projeler var. Bu projelerin yapılmasındaki amaç insanların ufkunu açmak, ufkunu genişletmek, yeni bilgiler sahiplenmek, insanların tek bir açıdan değil de, farklı açılardan bakabilmesi. Bu şekilde herkes de bizim gibi projeler yapar" dedi.

’Yangın söndüren robot’ projesini hazırlayan öğrencilerden Yavuz Demirel de, "Yangın söndüren robot yaptık hocamızla beraber. Yangın söndüren robot insanın giremediği yerlere manuel kontrol sayesinde girebilir" diyerek projesini anlattı.

Çok programlı Anadolu Lisesi TUBİTAK 4006 Bilim Fuarına Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Akçakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Karakuş, daire amirleri, Okul Müdürü Nafiz Akarsu, okul idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.