Öğrencilere sağlık okuryazarlığı semineri

Öğrencilere sağlık okuryazarlığı semineri

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, toplum ve birey sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla, Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından tüm okulları kapsayan ’Sağlık okuryazarlığı’ konulu seminerler düze...

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, toplum ve birey sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla, Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından tüm okulları kapsayan ’Sağlık okuryazarlığı’ konulu seminerler düzenleniyor.

Düzenlenen seminere; eğitim sorumlusu Toplum Sağlığı Merkezi’nden Sağlık Memuru Mustafa Serpen, Okul Müdürü Ali Dinçay, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere; temelde bireyin, genelde ise toplumun yaşam kalitesini artırmak için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasında "sağlık Okuryazarlığı" faktörünün önemini eğitmen Serpen, örnekler ile vurguladı.

Öğrenciler ile karşılıklı diyalog halinde, keyifli geçen seminer sonunda Eğitmen Serpen, "Sağlık okuryazarlığı eğitimleriyle, kişinin sağlıkla ilgili etkin ve uygun kararlar verebilmesi için sağlık bilgilerini okuma, anlama, ve kullanma kabiliyetlerinin geliştirilmesinin ve temel sağlıkla ilgili toplumda kültür oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi. (MB-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.