Öğrencilere yeni sınav sistemi hakkında bilgi

Öğrencilere yeni sınav sistemi hakkında bilgi

Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek, Aliağa ilçesindeki lise öğrencilerine yeni sınav sistemi hakkında bilgi verdi. İpek öğrencilere, "Bu süreçte sivilceleriniz de çıkacak, saçlarını...

Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek, Aliağa ilçesindeki lise öğrencilerine yeni sınav sistemi hakkında bilgi verdi. İpek öğrencilere, "Bu süreçte sivilceleriniz de çıkacak, saçlarınız da dökülecek, gözleriniz de uykusuzluktan kayacak ama olsun, bırakın. Acı yoksa başarı yok" dedi.

Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda üniversite sınavlarına hazırlanan liseli gençlere yeni sınav sistemi hakkında bilgi verildi. Seminerde; stresi ve kaygıyı azaltmak, odaklanarak çalışmak, sınavlarda başarılı olmak için yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek’in sunduğu seminerde, gençlerin daha bilinçli olması gerektiğini vurgulandı. Değişen sınav sistemi ve yeni nesil eğitim bilinci odaklı seminer, öğrencilerin ilgisini çekti.

“Acı yoksa başarı yok”

Öğrencilere boş vakitlerini iyi değerlendirmelerini, sadece kendileriyle ve zamanla yarışmalarını tavsiye eden İpek, “Eğer sizler her gün okuluna, kursuna adet yerini bulsun kodu ile giderseniz beynin bu yanlış koda hizmet edecektir. İşte tam da bu noktada sizi maalesef çok da şanslı göremiyorum. Hele hele ciddi bir meslek arzunuz var ise bunu şimdiden unutun ve bu pembe rüyadan uyanın. Bu süreçte sivilceleriniz de çıkacak, saçlarınız da dökülecek, gözleriniz de uykusuzluktan kayacak ama olsun, bırakın. Bu süreçte bunlar olmazsa zaten sıkıntı var demektir. Çok çalışın, bunlar olsun ki hedefinize ulaşın. Acı yoksa, başarı yok” dedi. İpek, verdiği taktikler ve bilgilerle, öğrencilerin gevşeme ve rahatlama yöntemlerini de anlattı.

Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanması ardından İpek’e Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse tarafından plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.