Öğrencilerin Örnek Davranışı

Öğrencilerin Örnek Davranışı

Aydın İmam hatip Lisesi’nde bir grup öğrenci okuldaki ihtiyaç sahibi arkadaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kermes düzenledi.

- Aydın İmam hatip Lisesi’nde bir grup öğrenci okuldaki ihtiyaç sahibi arkadaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kermes düzenledi. 11/C sınıfı öğrencilerinin gerçekleştirdiği kermesten elde edilen yaklaşık 700 TL Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğretmenleri refakatinde okul idaresine imza karşılığı teslim edildi.

Okul Sosyal Yardımlaşma Klübü öğretmenlerinden Hüseyin Turgut, "İnsanları bir arada barış ve huzur içinde yaşatacak zaruri bütün toplumsal ihtiyaçları karşılayacak sosyal örgütlenme modellerini çocuklarımıza okul ortamında öğretmek zorundayız. Kadim kültürümüzün değerlerini yaşatan, onları kendilerinde davranış haline getiren sergileyen nesiller yetiştirmeliyiz. Sosyal yardım ve eğitim alanında yapılacak çok çalışma var. Ve bu çalışmalar için bir doyum noktası da yok. Kalitenin niteliğin refahın artması standartların yükselmesi için bizi başarıya götürecek her projede sorumluluk ve bilinç sahibi nesiller yetiştirmeliyiz" dedi.

Elde edilen gelirin yoksul öğrencilerin ihtiyaçları için kullanıldığını ve bu tür etkinliklerin her hafta düzenlendiğini belirten Turgut; "Aydın İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve eğitimciler olarak; öğrencilerimizi okullarda verdiğimiz eğitim öğretimle hem bir üst eğitim kurumuna hem de onları hayatlarındaki yetişkin rollerine hazırlamak zorundayız. Bu etkinlik ile çocuklarımız, yaşadıkları okul içerisinde sosyo ekonomik olarak durumu iyi olmayan kardeşlerine destek olmak istediler. Gösterdikleri bu duyarlılık onlara, yaşadığı sosyal çevreye farkındalığı, işbirliğine dayalı öğrenmeyi, becerilerini geliştirmeyi, ölçülü zorluklarla mücadele edebilmeyi de beraberinde kazandırdı. Sosyalleşmelerini ve özgüven geliştirmelerini sağladı. Empati ve duygusal zekalarının gelişimine de bir katkı sundu. Eğitim öğretim süreçleri dört duvar arasına sıkıştırılmamalı fırsat buldukça öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenme metodlarından da faydalanması için böyle ortamlar oluşturulup çok yönlü kazanımlar sağlanmalı” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÖRNEK DAVRANIŞI

ÖĞRENCİLERİN ÖRNEK DAVRANIŞI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum