Öğretmen ve veliler ev yapımı sağlıklı yiyeceklere dikkat çekti

Öğretmen ve veliler ev yapımı sağlıklı yiyeceklere dikkat çekti

AYDIN (İHA) – Aydın’ın Köşk ilçesinde, Beyköy Polis Abla İlkokulu öğretmen ve velileri tarafından bu yıl 11–17 Mart tarihleri arasında düzenlenen ‘Dünya Tuza Dikkat Haftası’ etkinlikleri kapsamında fa...

AYDIN (İHA) – Aydın’ın Köşk ilçesinde, Beyköy Polis Abla İlkokulu öğretmen ve velileri tarafından bu yıl 11–17 Mart tarihleri arasında düzenlenen ‘Dünya Tuza Dikkat Haftası’ etkinlikleri kapsamında farkındalık çalışması başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 senesinden bu zamana “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” yürütülüyor. Bu program kapsamında çok tuz tüketiminin sağlık için kötü etkilerine yönelik toplumda farkındalık oluşturulması, bilinç sağlanması ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması için diğer ülkelerde de olduğu gibi Türkiye’de de “Tuza Dikkat Haftası” için çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Beyköy Polis Abla İlkokulu’nda da 2017–2018 eğitim öğretim yılında Beslenme Dostu Okul projesi kapsamında “Sağlıklı Besleniyoruz, Zararlı Yiyeceklerden Uzak Duruyoruz” sloganıyla başlatılan “Ev Yapımı Sağlıklı Cips Üretiyoruz” adlı çalışma ile içeriği, yağ ve tuz oranını sorgulanan piyasadaki hazır cipsler yerine doğal cips tüketimine yönlendirme amaçlandı.

Bu şekilde kendi bahçelerinde ürettikleri pancar, patlıcan, bal kabağı, elma, patates, havuç, kabak gibi ürünlerden evlerinde çok daha lezzetli ve pratik olarak kendi cipslerini üretmeleri konusunda öğrenci ve velileri bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı. Bu doğrultuda konu ile ilgili beslenme uzmanı Sevde Esra Sert ile görüşmeler yapılarak, gerekli bilgiler alındı. Çalışmaların yapım aşaması ile ilgili broşür hazırlanarak, veli ve öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerde farkındalık oluşturmak adına okul panosunda afişler asılarak konu ile ilgili öğrencilerle birlikte pankartlar hazırlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.