Öğretmenler Günü Urla’da Kutlandı

Öğretmenler Günü Urla’da Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’e "Başöğretmen" unvanının verilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım "Öğretmenler Günü" dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

- Mustafa Kemal Atatürk’e "Başöğretmen" unvanının verilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım "Öğretmenler Günü" dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demiral, PTT Urla Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat, şube müdürleri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, "Hepimizin Başöğretmeni Başöğretmenimiz Atatürk, 'Benim asıl kişiliğim milletimin öğretmeni olmaktır' diyerek bütün meslektaşlarımın sonsuza kadar taşıyacağı onur madalyasını öğretmenlere armağan etmiş ve öğretmenlik mesleğine verdiği önemi en güzel ve en anlamlı şekilde ifade etmiştir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir” diye konuştu. Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: "Hepimizin hayatında derin izler yaratan öğretmenler vardır. Adana’nın İmamoğlu ilçesindeki kasaba ilkokulunda okudum. Lütfü Ünvar isimli ilkokul öğretmeninin elinde şekillendik. Beni şekillendirdiğinin her geçen gün daha bir farkına varıyorum. Kravatımı bile onun bağladığı gibi bağlıyorum. Toplum içindeki davranışları ve toplum içindeki görgü kurallarına dair çok şey öğrendim. Annenizden babanızdan sonra hayatta size en samimi emeği verebilecek, hayatınız boyunca karşılaşacağınız en iyi insanlardır. Lütfen onların kıymetini iyi bilin onlara sahip çıkın."

Meslek hayatına yeni adım atmış öğretmenlerin yemin töreninin gerçekleştiği etkinlikte, Hakan Çeken Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğretmenler gününe özel olarak kurdukları koro tarafından Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dinletisini gerçekleştirdi. Solo şarkıların yanı sıra, türküler de söyleyen öğretmenler, izleyenler keyifli dakikalar yaşattı. Törenlerin ardından, okul öğrencilerinin yaptığı resim sergisi gezildi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ URLA’DA KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ URLA’DA KUTLANDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.