Okul harçlıklarıyla engellilere tekerlekli sandalye aldılar

Okul harçlıklarıyla engellilere tekerlekli sandalye aldılar

Aydın Efeler’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri biriktirdikleri okul harçlıkları ile engellilere tekerlekli sandalye alarak hediye ettiler.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Kadir Yılmaz’ın yürüttüğü “Okulumla Sosyalleşiyorum Projesi” çerçevesinde öğrencilerin biriktirdikleri harçlıklar ile 5 adet manuel tekerlekli sandalye alındı. Okul yönetiminin tespit ettiği ihtiyaç sahibi 5 engelliye Efeler ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay’ın da katıldığı bir program ile sandalyeler teslim edildi.

Öğrencilerin engellilere yardımcı olmasını isteyen okul müdürü Kadir Yılmaz, 12 şube ile 350 öğrenciye eğitim verdikleri okulda sınıflarda oluşturdukları yardım kumbaralarında topladıkları paralarla 5 engelli sandalyesi satın alarak ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini daha önce teslim ettikleri 15 engelli sandalyesi ile birlikte 20 engelli bireyin hayatını kolaylaştırdıklarını söyledi. Biriktirdikleri harçlıklar ile engelli sandalyesi satın alınmasına neden olan kendileri küçük, yürekleri büyük öğrencilere nasihatte bulunan Yılmaz, “Yaşamınızda gördüğünüz engellilere yardım edin” dedi.

Duygulu anların yaşandığı tekerlekli sandalye dağıtım programında, sandalyeyi alan aileler okul yönetimi işle öğrencilere teşekkür etti. Okul Müdürü Kadir Yılmaz ise bu tür projelere her zaman destek vereceklerini ifade ederek, katkısı olanlara teşekkür etti.

Programın karne dağıtım gününe denk gelmesi nedeniyle derece yapan öğrenciler ödüllendirildi. Buna göre Okul birincisi Yaşar Ali Türkhan, okul ikincisi Zeynep Berra Işık ve okul üçüncüsü Zeynep Müşra Açıkgöz’e çeşitli hediyeler verildi.

tekerlekli-sandalye-(1).jpgtekerlekli-sandalye-(2).jpgtekerlekli-sandalye-(3).jpgtekerlekli-sandalye-(4).jpg

tekerlekli-sandalye-(5).jpgtekerlekli-sandalye-(6).jpgtekerlekli-sandalye-(7).jpgtekerlekli-sandalye-(8).jpg

031-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.