Okullara 300 Bisiklet

Okullara 300 Bisiklet

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan 300 ade...

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan 300 adet bisiklet, Muğla’nın 56 farklı okuluna dağıtıldı. Okullarda fiziksel aktivitelerin arttırılmasını amaçlayan bisiklet dağıtım protokolü ile yine Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 90 adet bisiklet Muğla Sıtkı Koçman öğrencilerine dağıtımı yapıldı. Bisiklet dağıtım törenine Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himioğlu, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Sağlık Bakanlığı tarafından 150, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 15 bisikletin protokol ile Muğla’nın 56 farklı ortaokuluna devrinin yapıldığını söyledi. Ceyhan, “Sağlık Bakanlığı’nın fiziksel aktivitenin arttırılması ve obezitenin önlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara hız verilmesi hedeflenmektedir. Artık okullarımızın ve üniversitemizin Bakanlığımız ve müdürlüğümüzce yürütülmekte olan fiziksel aktivitenin arttırılmasına yönelik çalışmalara daimi üyesi olarak destek vereceklerine inanıyoruz” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise, yaşayan insanların birinci amacının sağlıklı yaşaması olduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Sağlıklı yaşamanın temel unsurlarından birisi de sağlıklı beslenme ve ikincisi de hareket yapma. Sağlık Bakanlığımız bu konuda vatandaşlarımızın hem sağlıklı yaşaması, hem sağlıklı beslenmesi, hem de hasta olduklarında tedavi hizmetlerini eksiksiz uyguluyor. Sağlıkta Dönüşümden başladı ve bu dönüşüm çerçevesinde bütün hastanelerimizin imkânları ve doktorlarımız ile laboratuarlarımız ile çevre düzenlemesi ile toplumun sağlığını ilgilendiren bütün etkinlikler ile, hava ve kara ambulansları ile vatandaşın evinde sağlık hizmetleri ile önemli hizmetler veriliyor. Bisikletli yaşamı ortaya koyabilmek için Sağlık Bakanlığımızın sağladığı ve özellikle de burada Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün de temin ettiği 300 bisikleti okullarımıza vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından 300 bisiklet okullardan gelen öğretmen ve öğrencilere, 90 bisiklet ise üniversite öğrencilerine Vali Amir çiçek tarafından teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.