Okullara İş Sağlığı Ve Güvenliği Kriterleri Getirildi

Okullara İş Sağlığı Ve Güvenliği Kriterleri Getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla yurt genelindeki okullara getirilen iş sağlığı ve güvenliği kriterleri Aydın’da da uygulanmaya başlandı.

- Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla yurt genelindeki okullara getirilen iş sağlığı ve güvenliği kriterleri Aydın’da da uygulanmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda okul ve milli eğitime bağlı kurumlarda “İş Sağlığı ve Güvenliği’’konularında gerekli çalışmaların yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde uygulanacak “Okullarımızda İş Sağlığı ve Güvenliği’’çalışmalarına ilişkin yapılacak iş ve işlemlere ait değerlendirmeler, bir kurul oluşturularak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı başkanlığında yapıldı.

Aydın Cumhuriyet Anadolu Lisesinde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı A. Tansel Sarayköylüoğlu , İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Süleyman Şan ve İş Güvenliği Uzmanı Ersen Karakuş ile17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün insan kaynakları biriminden sorumlu birer şube müdürü ile iş güvenliği uzmanı olan öğretmenler katıldı.

Toplantıda okullarda İş Sağlığı ve Güvenliği konularında Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı genelge doğrultusunda öğretmen ve diğer çalışanların sağlık ve güvenliği için okul ve milli eğitime bağlı kurumlara ait binalar ile eklentilerin uygun fiziki koşulları taşıyıp taşımadığının incelemesinin yapılması, okullarda iş güvenliği uzmanı bulundurulması, talimata uygun olarak sağlık ve güvenlik açısından yeterliliğinin araştırılması, artırılması ve sürdürülebilirliğinde uygulamayı hayata geçirmek adına bir dizi kararlar alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önem arz eden bu çalışmaların ilçelerde bulunan okul ve milli eğitime bağlı kurumlar tarafından biran önce gerçekleştirilmesi gereği üzerinde duruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.