Olmadı Başkan!

Bir belediye başkanının “Ali kıran, baş kesen” gibi vatandaşı taciz ettirdiği iddia ediliyor. Kim bu belediye başkanı? Sağ cenahtan birini gördüğü her vakit babasının Doğru Yol Partisi (DYP) delegesi olmasıyla övünen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu…

Şu bir gerçek ki Başkan, skandallara konu olmakla çok maharetli…

Geçen yıl yakın çalışma arkadaşları, Başkan’ın eski yardımcısı Cemalettin Küçükerol ile bu satırların yazarını adım adım takip ederek, çektikleri fotoğrafları sahte sosyal medya hesaplarında paylaşıyordu.

Konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen Başkan, “Olayın benimle ve belediye ile ilgisi yok” diyemedi…

Kamuoyu da sustu. Öyle ya ne var Başkan’ın aleyhinde yazı yazan biri ile yollarını ayırdığı bürokrat takip edilmişse! Hem de Başkan’ın adamlarınca…

Bu konuda savcılığa intikal eden çok sayıda dosya olduğunu biliyorum. Bu dosyalar araştırılıp suçluya ulaşılmayınca alın size yeni skandal; Başkan Söke’de yaşayan ve CHP’li olarak bilinen Mehmet Şahin Işık kardeşlere ait işyerine gözetlettiriyor.

Konuyu biraz açalım…

resim-1-013.jpgFETÖ tutuklusu Erkan Kaaaraslan ile birlikte yargılanan Ümit Erkan’ın genel müdürlüğünü yaptığı halk arasında ‘sarı civciv’ olarak bilinen otobüslerden biri ile ASKİ Genel Müdürlüğüne ait 06 ACT 660 plakalı araç Işık kardeşlerin işlettiği ‘Işık Cafe’yi gözetlemeye başlar. Üstelik ‘sarı civciv’in kamerası işyerini görecek şekilde ayarlanır.

Sonra ASKİ görevlileri Işık kardeşlerin işletmesine giderek su sayacını görmek istediklerini söyler. Sayaç kontrolünü kasıtlı bulan İnan kardeşler buna izin vermez.

Çok geçmeden ASKİ görevlileri polis nezaretinde tekrar işletmeye gelirler. Işık kardeşler de günlerden Pazar olması nedeniyle sayaç kontrolünün kasıtlı olduğunu polise anlatır ve haklı olarak görevlilerin ‘iş emri’ olup olmadığını öğrenmek ister. ‘İş emri’ olmadığı anlaşılınca geldikleri gibi giderler…

resim-3-010.jpgIşık kardeşlere yönelik kin duygusu tavan yapmış olmalı ki, hemen çare aranır. Ve yol kazılarak Işık kardeşlere ait işyerine giden su bağlantısı kesilir.

Şimdi 'bu işi neden Pazar günü yapmaya kalkıştınız diğer günler çuvala mı girdi?' diye sormak isterim. Hadi Pazar günü sayaç kontrolü yapmaya karar verdiniz diyelim... Kameralı ‘sarı civciv’le vatandaşın işyerini gözetlettirmek neyin nesi?

Cevabı çok basit…

Tahrik ve taciz edilerek Işık kardeşlerin hata yapmaları isteniyor. Kızıp kamu malına zarar vermeleri isteniyor. Kamu görevlisine hakaret, görevini yapmasına engel olmak, kamu malına zarar vermek suçu işletilmek isteniyor.

Hayret!

“Kentin güvenilir insanı, yöneticisi” nasıl bunları yapar!

Hiçbir gerekçeyi kabul etmiyorum…

Yok şöyleymiş..

Yok böyleymiş..

Bir hukuk devletinde yaşadığımızı herkese hatırlatırım…

Eğer maganda kanunlarıyla Aydın’ı yönetmeye kalkarsak çok işimiz var…

Ama belediye çalışanları ne yapıyor, çıkıp vatandaşı tahrik ediyor…

Bütün bunlar Başkan’dan habersiz mi yapıyor?

Güldürmeyin adamı...

Mümkün mü?

Tabii bu iddia…

Tüm Aydın bunu konuşuyor…

Başkan’dan ise şimdilik ses yok…

Kendisi ses vermez ama ASKİ’ye yalanlatır. Olur, biter…

Olmadı Başkan!

Olmadı…

Sana yakıştı mı bilmem ama Aydın’a yakışmadı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.