Op.dr. Atabay: “Bebeklerde İlk Göz Muayenesine Dikkat”

Op.dr. Atabay: “Bebeklerde İlk Göz Muayenesine Dikkat”

Doğumdan itibaren göz muayenesinin çok önemli olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgi verdi.Op.Dr. Atabay, “Bebekler görmediklerinde daha huzursuz ya da daha...

Doğumdan itibaren göz muayenesinin çok önemli olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgi verdi.

Op.Dr. Atabay, “Bebekler görmediklerinde daha huzursuz ya da daha tepkisiz olabilirler. Dışardan bakıldığında her şey normal gözükebilir. Ancak mutlaka bir göz doktoru tarafından muayene edilmelidir” dedi.

“Erken tanı hayat kurtarır”

Atabay, “İlk muayenenin ilk 6 ay içinde yapılması oldukça önemlidir. Hiçbir hastalığı yakıştıramadığımız bebeklerimizde, yetişkinlerde görülen pek çok hastalık olabilmektedir. Katarakt ve glokom hastalıkları bunlardan sadece bir kaçıdır. Erken tanı hayat kurtarır, erken göz hastalıkları tanısı ve tedavisi bize yeni renkli bir hayatın kapılarını açar. Yeni doğan bebeğinizi hiç bir problem olmasa dahi ilk 6 ay içinde bir kez göz hastalıkları muayenesine götürmenizi ısrarla tavsiye etmekteyiz. Görmeyen göz öğrenemez ve tembel kalır. Erken dönemde tanısı koyduğumuz ve tedavi ettiğimiz pek çok bebeğimiz şimdi görebiliyor. Bebekler görmediklerini anlatamaz, dışarıdan bakınca herhangi sorun gözükmeyebilir.” diye konuştu.

“1 aylık bebeklerde bile astigmatizma görülür”

Atabay, “Artık gelişmiş cihazlar sayesinde 1 aylık bebekte bile çok kolay şekilde astigmatizma varlığını, minimal kayma varlığını dahi tespit edebilmekteyiz. Üstelik ona dokunmadan, korkutmadan, damlasız bir şekilde, üstelik o muayene esnasında eğlenirken biz bunu yapıyoruz. İlk 6 ayda ilk göz muayenesini olan bebeğimize 9 yaşına kadar yılda bir göz muayenesi önermekteyiz. Yıllık kontrol yaptıramayan ailelerimize 2. muayenelerini 2,5 yaş civarında ve 3. muayenelerini ise okul öncesi 5 yaş civarlarında önermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.