Operasyonlar ve Mustafa Savaş

17 Aralık depremi yansımaları devam ediyor...

Her dakika yeni bir haber geçiyor ajanslardan, televizyon kanallarından, internet gazetelerinden...

İddiaların ardı arkası kesilmiyor!

Gözaltına alınan isimler hala sorguda…

Hükümet kanadında da yoğunluk müthiş…

Gözaltına alınanlar Bakan çocuğu olunca hükümet yetkilileri de teyakkuza geçti doğal olarak...

Hükümet hemen karşı operasyon başlattı. Emniyet müdürü, şube müdürü derken daire başkanlarını görevden aldı.

HEDEFTE BAŞBAKAN VAR

Bu operasyon yerel dinamiklerin de ötesine taşınıyor. AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde oy oranını düşürmek için küresel merkezli bir ittifak kendini her alanda gösteriyor. Psikolojik bir algı savaşı ile karşı karşıyayız. Hedefte aslında AK parti değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu her adımdan anlaşılıyor.

Mesele Tayyip Erdoğan’ın canını yakmak… Bakan çocuklarını aldık, sıra Başbakan'ın çocuklarında mesajı vermek...O en çok güvendiği sandıkta karizmasını çizmek. Oyunu düşürüp Cumhurbaşkanlığı’na aday olmamayı göstermek!..

SON KULLANMA TARİHİ GEÇTİ İSE...

Başbakan'ın ABD ile arası iyiydi. İktidar olduğu 2002’den beri ittifak halindeydi…Ne oldu?

Küresel güçler artık Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye istiyor. Başbakanlar, bakanlar ve bakan çocukları suç işlemez diye bir kaide yok! Eğer zaafınız varsa, suç işlediyseniz, kullanma-ittifak tarihiniz de geçti ise kirli çamaşırlarınız önünüze konuluyor.

Bize göre ittifakı bozan kırılma noktası İran'a uygulanan ekonomik ambargonun Kamu bankası Halkbank eliyle delinmesi oldu. Halk Bankası'nın hem İran'a yönelik petrol ve doğalgaz ödemeleri hem de Kuzey Irak'a toplamda yıllık 26 milyar doları bulması beklenen ödemelerde aracılık etme ihtimalinin ABD ile birlikte İsrail'de rahatsızlık oluşturdu. İran’la altın ticaretindeki rolü nedeniyle Halk Bankası operasyonun hedefi haline geldi ve operasyonun ucu bazı bakanlara dayandı.

Bakan çocuklarının karıştığı iddia edilen rüşvet trafiği, ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarlar konusu umarım açığa çıkacaktır. Gözaltıların sonrasını… Hakimin vereceği kararı beklemek vicdanımızın sorumlu davranmasının gereğidir.

Operasyon sonrası hükümet yetkililerinin mesaisi devam ederken diğer yandan da yerel seçim süreci işliyor...

OPERASYON AYDIN’DA DA YANKI BULDU

Gündeme bomba gibi düşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, Aydın’da da yankı buldu. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’ın, adaylık öncesi Halk Bankası Genel Müdür yardımcılığı görevini yürütmesi ile oğlu gözaltına alınanlar arasında bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın akrabası olması AK Parti’nin ve Mustafa Savaş’ın önünde handikap olarak duruyor.

Adaletin herkese gerekli olduğuna inananlardanım. Bu yüzden kimseyi suçlamıyorum, “gözaltına alınanlar suçludur” demiyorum. Ancak Sayın Savaş’ın, “ayakkabı kutusu” sorularına cevap yetiştirmekten, Aydın’da yeterince seçim çalışması yapamayacağı endişesini taşıyorum.

AK Parti yöneticileri ve Mustafa Savaş yaşanan kaostan uzak durup yerel seçim için çalışmalarını sürdürmek istiyor ama işleri zor.

Ne diyelim…Allah kolaylık versin!

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum