OPTİMAR’dan Aydın için yerel seçim analizi

OPTİMAR’dan Aydın için yerel seçim analizi

Son seçimi bilen kamuoyu araştırmacısı OPTİMAR Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Özlem Çerçioğlu’nun düşüş, Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın yükseliş trendi içerisinde olduğunu söyledi.

Yerel seçimlere artık çok az bir süre kaldı. Siyasi partilerin belirlediği adaylar da saha çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimini en iyi bilen kamuoyu araştırmacısı OPTİMAR Başkanı Hilmi Daşdemir’den Aydın’la ilgili seçim analizi geldi.

Aydın’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olmadığını söyleyen Daşdemir, “Aydın demokrasinin beşiği olan bir bölgemiz. Merhum demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’in memleketi. Aydın’da özellikle birkaç seçimdir ağırlıklı olarak CHP ile arayı açtığı bir dönem yaşandı. Bunda da Özlem Çerçioğlu'nun 2009’da kıl payı seçimi kazanıp ondan sonraki süreçte de arayı açarak algıyla belli bir noktaya getirmesi ve Ege’nin yaşam tarzıyla ilgili bir takım kaygılarının olduğu vatandaşlarımızın olduğu bir yerler olması bu süreçte etkili oldu diyebiliriz” yorumunda bulundu.

Özlem Çerçioğlu ile ilgili memnuniyet anketinin yüzde 60’lardan yüzde 40’lara düştüğünü belirten Daşdemir şunları kaydetti:

“İYİ PARTİ’YE OY VERENLERİN YARISI ‘MUSTAFA SAVAŞ’ DİYOR”

“AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 84.4’ü, MHP ye oy verenlerin yüzde 73.5’i, CHP’ye oy verenlerin de yüzde 8.4’ü, İYİ Parti’ye oy verenlerin 47,6’sı, YSP’ye oy verenlerin yüzde 9,9’u, Zafer Partisi’ne oy verenlerin yüzde 3,2’si ‘Mustafa Savaş’ diyor.

AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 11.1’i, CHP’ye oy verenlerin yüzde 86,2’si, MHP’ye oy verenlerin 19,9’u, İYİ Parti’ye oy verenlerin 29,3’ü, Yeşil Sol Parti’ye oy verenlerin yüzde 33’ü, Zafer Partisi’ne oy verenlerin yüzde 12,9’u Özlem Çerçioğlu’nu destekliyor.”

tablo-1.png

“MUSTAFA SAVAŞ ADINA UMUT VERİCİ”

Bu tablo Mustafa Savaş adına umut verici, Özlem Çerçioğlu adına da algı belediyeciliğinin artık bitmeye yaklaştığı gösteriyor. Ben zaman zaman kayınpederimin Didim’deki yazlığına gidiyorum. Gittiğim zamanda da orada belediye hizmetlerinin hiç olmadığını görüyordum. Hem hizmet olmaması hem İYİ Parti'nin birçok yerdekinin tersine, CHP’ye değil de bir kısmının Mustafa Savaş’a yönelmiş olması oldukça önemli bir sonuç."

Daşdemir, Aydın’da 18-23 Mart tarihleri arasında 2 bin denekle yaptıkları anketi paylaştı.

Anketin sonuçları şöyle...

Mustafa Savaş (AK PARTİ) %44

Özlem Çerçioğlu (CHP) %43,2

Özer Kayalı (İYİ PARTİ) %4,2

Zozan Koç (DEM) %3,5

Muharrem Demirbilek (ZAFER) %2,5

Diğer %2,6

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum