“Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesi kapanış toplantısı

“Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesi kapanış toplantısı

Ankara Kalkınma Ajansı 2017 yılı 5. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan, “Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesinin kapanış top...

Ankara Kalkınma Ajansı 2017 yılı 5. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan, “Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesinin kapanış toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

“Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesinin kapanış toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan Bakan Sarıeroğlu, “Kalkınma Ajansı desteği ile sendika bütçesine yük getirmeden bu eğitimin gerçekleşmiş olması önemli bir husus. Ankara benim de bölgem, Ankara’da böyle bir projenin uygulanmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyorum. Kadınların kapasitelerinin artırılarak onların hem sendikal alanda hem de kamuda yönetici pozisyonlarda daha çok yer alması gerekiyor. Ben kendim de Bakanlıkta kendime kadın yönetici arayışı içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Genel Başkan Metin Memiş ise Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleşen bu projenin diğer illerde de uygulanarak etkisinin genişleyeceğini ümit ettiğini söyledi.

Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan yaptığı konuşmada, kadınların her alanda olduğu gibi sendikalarda da daha güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini, bu proje kapsamında kadınlara yönelik gerçekleştirilen eğitimlerle de bu doğrultuda önemli bir adım atıldığını söyleyerek, Ankara Kalkınma Ajansına desteği için teşekkür etti.

Eğitimlere proje ortağı olan Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 37 Devlet Hastanesi ve 10 Üniversite Hastanesinden gönüllülük esası ile belirlenen 105 kişi katılım sağladı.

Proje kapsamında verilen eğitimlerde Temel Sendikacılık ve Örgütlenme Stratejileri, Yönetim Yaklaşımları- Sağlık Yönetimi, Geleneksel ve Modern Yönetim Yaklaşımları, Yönetim Kararları- Liderlik ve Stratejik Yönetim konuları anlatıldı. Ayrıca çalışanlarından eğitime katılan 105 kadın, çalıştıkları birimlerde yönetici ve üst yöneticileri ile yönetim süreçleri ve kadın çalışanların pozisyon ve rolü üzerine istişarelerde bulundu.

Proje yararlanıcısının Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olduğu proje kapanışı toplantısında Bakan Sarıeroğlu’nun yanı sıra Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda katılımcı yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.