Orhan Baba İle Yatıp Kalkıyor

Orhan Baba İle Yatıp Kalkıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan terzi çırağı Ramazan Ürküt, hayranı olduğu Orhan Gencebay’ın şarkılarıyla yatıp kalkıyor.Geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle devletten engelli maaşı aldığını ifade ed...

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan terzi çırağı Ramazan Ürküt, hayranı olduğu Orhan Gencebay’ın şarkılarıyla yatıp kalkıyor.

Geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle devletten engelli maaşı aldığını ifade eden Ürküt, üç ayda bir 879 TL aldığını, geçimini bununla sağlarken Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden de kuru erzak yardımı aldığını ve annesi vefat ettikten sonra da kız kardeşinde kaldığını belirtti.

Aydın’ın Karpuzlu ilçesi Abak köyünde 1959 yılın da doğduğunu, İlkokulda çalışkan öğrencilerin en iyilerinden olduğunu ifade eden Ürküt, “Babam pamuk işi yapardı. Ağabeyim ile beraber ilkokula giderdik. Okul da çalışkan öğrencilerin içinde en iyilerindendim. Okul karşı mahalledeydi. Rahmetli anam azığıma çörek ve yumurta koyardı. Bir azık ta öğretmene vermek üzere hazırlardı ve onda çörek ve yumurta koyar bunu da öğretmenin eline tutuşturuver derdi. İlkokulu bitirdikten sonra Efeler ilçesinde ağabeyimle beraber tezi çırağı olarak işe başladım. Terzi Nizam Ustanın çok yaranı gördüm. Uzun yıllar dükkânın da yattım kalktım. Bu arada bir kasetçalar teyp aldım. Oran Gencebay’dan başka hiçbir kaset bakmadım. Gün boyunca hep Orhan’dan çalardı. Gencebay’ın tüm şarkılarını ezbere çalar oldum. Bende bir tutku haline geldi. Son zamanlarda bir rahatsızlık geçirdim. Ağabeyim de kendine Muğla da dükkân açtı. Ben de işten ayrıldım. Devletten engelli maaşı alıyorum. Üç ayda bir 879 TL ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Kimsem kalmadı. Aydın Büyükşehir Belediyesin den de kuru erzak yardımı alıyorum ve şu anda Umurlu da kız kardeşim de kalıyorum” diye konuştu.

Çarşı da gezerken Oran babadan bir şarkı söyle deyip istek gönderene, Gencebayın şarkıların dan çalıp söylediğini belirten Ürküt, kimisi 5 TL kimisi de gönlünden çay yada yiyecek ısmarladığını belirtti.

Aydın Büyükşehir belediye araçlarına binmede ‘Ücretsiz’ kart kendisine tahsisi edildiğini ve Umurlu araçlarına kız kardeşine giderken ücretsiz gittiğini ifade eden Orhan baba lakaplı Ramazan Ürküt, “ Beni hayata tutunduran Devlet Baba, Çerçioğlu Bacı ve Orhan Baba sağ olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.