Orlandonun Başkanı Esidefe Misafir Oldu

Orlando'nun Başkanı Esidef'e Misafir Oldu

Amerika Birleşik Devletleri Florida Eyaletinin başlıca şehirlerinden olan Orlando’nın Belediye Başkanı John HughDyer ve beraberindeki 10 kişilik heyet ESİDEF’in davetlisi olarak bir dizi görüşmeler yapmak üzere İzmir’e geldi.

- Amerika Birleşik Devletleri Florida Eyaletinin başlıca şehirlerinden olan Orlando’nın Belediye Başkanı John HughDyer ve beraberindeki 10 kişilik heyet ESİDEF’in davetlisi olarak bir dizi görüşmeler yapmak üzere İzmir’e geldi.

Bir günlük program için İzmir’e gelen heyet öncelikle Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)’in merkezine gelerek burada ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu ve ESİDEF Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir İş Kadınları ve Sanayiciler Derneği Başkanı Gözde Timuroğlu tarafından karşılandı. Gerçekleşen ikili görüşmelerde Orlando Belediye Başkanı John HughDyer ‘‘Öncelikle ESİDEF olarak göstermiş olduğunuz yakın ilginiz için sizlere teşekkür ediyorum. Florida’nın merkezinde bulunan Orlando, dünyanın eğlence parkları (theme park) başkentidir. Mickey Mouse (çizgi film kahramanı) ve Walt Disney World gibi eğlence parklarıyla özdeşleşmiştir. Elverişli iklim koşullarının varlığı, bu eğlence parkları dünyasına yılın herhangi bir döneminde ziyareti mümkün kılar. Ayrıca Florida’nın teknoloji kentlerinden biri olmasının yanında dijital medya ve biyomedikal alanlarında merkezi bir öneme sahiptir. Ve görüyorum ki İzmir’de uygun iklim şartları, iş yapmaya istekli işadamları ve deniz şehri olması sebebiyle potansiyel bir kent. Umarım ESİDEF aracılığı ile gerçekleşen bu ziyaret siz işadamlarının mevcut potansiyeli görerek yatırıma ticarete dönüştürmenize vesile olur. Bunun için Orlando belediye başkanı olarak gerekli tüm desteği vermeye hazırım. ’’dedi.

Böylesi önemli bir heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ise, "ESİDEF olarak dünya üzerinde ticaret olan her coğrafyayı kendimize hedef Pazar olarak görüyoruz. Bunun bir örneğini de bugün burada görüyoruz. Geçtiğimiz ay ABD’ye gerçekleştirdiğimiz ticaret ve yatırım heyeti organizasyonunda gittiğimiz Orlando şehrinin Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti ağırlıyoruz. Ben kendilerine davetimize icabet ettiğinden dolayı teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.