Ortaca’da öğrencilere deprem eğitimi

Ortaca’da öğrencilere deprem eğitimi

Ortaca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile “Güvenli Yaşam Eğitimleri” kapsamında öğrencilere yönelik deprem eğitimi konulu seminer düzenlendi.Ortaca Ortaokulu toplantı sa...

Ortaca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile “Güvenli Yaşam Eğitimleri” kapsamında öğrencilere yönelik deprem eğitimi konulu seminer düzenlendi.

Ortaca Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Bürosunda A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapan İbrahim Gözlükaya tarafından slayt gösterimi eşliğinde bilgiler aktarıldı.

İş Güvenliği Uzmanı Gözlükaya ilçe genelinde 14 okulda 3 bin 474 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

1 saatlik eğitimler süresince depremin tanıtımı, deprem öncesi yapılması gerekenler, deprem anında nasıl davranılmalı, deprem sonrası yapılması gerekenler gibi konularda öğrencilere bilgiler aktardıklarını belirten Gözlükaya; “Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonu ile yaklaşık 3 bin 474 öğrencimize deprem eğitimi verdik. Deprem bölgesinde yaşadığımız için okullarımızdaki öğrencileri bu konuda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Geçen hafta içerisinde de okullarımızda tatbikatlarımız vardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz.” dedi.

Gözlükaya, deprem eğitimlerinin yanı sıra iş güvenliği ve yangın konusunda da eğitimler verdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.