Osmanlı Ocakları, “Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele” Konulu Seminerde Bir Araya Geldi

Osmanlı Ocakları, “Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele” Konulu Seminerde Bir Araya Geldi

Kütahya-Tavşanlı Osmanlı Ocakları ilçe başkanlığı ve Yeşilay Kütahya il başkanlığı tarafından organize edilen "Uyuşturucuyla Mücadele " adlı bir gece düzenledi.

Kütahya-Tavşanlı Osmanlı Ocakları ilçe başkanlığı ve Yeşilay Kütahya il başkanlığı tarafından organize edilen "Uyuşturucuyla Mücadele " adlı bir gece düzenledi. Geceye Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Genel Merkez yönetimi, Kütahya Osmanlı Ocakları İl Başkan’ı Murat Bişgin, Tavşanlı Osmanlı Ocakları İlçe Balkan’ı Murat Tuncil, Bursa Osmanlı Ocakları İl Başkan’ı Mehmet Akif Ak, Eskişehir Osmanlı Ocakları İl Başkanı Osman Başkaya, üniversiteli gençler ve çok sayıda davetli katıldı. Uyuşturucuyla mücadele ile ilgili konuşma yapan Kadir Canpolat, “Osmanlı Ocakları, bu onurlu ve duyarlı projelerde yer almayı ilke edinmiştir. Cumhurbaşkanımız ve önderimiz Recep Tayyip Erdoğan’nın hassasiyeti, bu illetlerin başında gelen sigara ile başlıyor. İlerisi ise alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerden kurtulmak için geleceğimizin garantisi olan siz gençleri bir nebze olsun bu illetlerden kurtarmak için böyle bir çalışma içerisine girdik. Haktan ve halktan canlarımızı beri kılan uyuşturucu illeti bizlere tarifi imkansız acılar yaşatmaktadır. İslam’ın, Osmanlı Medeniyetinin, hiç bir dinin kabul etmediği ve karşı durduğu uyuşturucu ve benzeri bağımlılık yapan bu vebalardan kurtulmak ve insanımızı korumak gerekir. Osmanlı Medeniyetinin özü ahlaklı bir nesil için, örnek alarak bu kapsamda yapılan faaliyetlerde yer alacağız" ifadelerini kullandı.

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş ise "Bizler bu mücadeleye 1962 senesinde başlayıp, bugün 43 seneye yakın uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Kütahya’da yaptığımız çalışmalar da kültür faaliyetleri, spor aktiviteleri gerçeklestirerek, kısa sinevizyon, tanıtım kurs eğitimleri ve gerek sosyal faaliyetlerimizle gençlerimizi uyuşturucunun her türlüsüne karşı bilinçlendiriyoruz. Osmanlı Ocakları ile ve benzer sivil toplum kuruluşlarıyla temiz toplum ahlaklı gençlik inşa etmeye çalışıyoruz. Unutmayalım ki; esnafı asık surat, şoförü son sürat, anne babayı hayırsız evlat öldürür" diye konuştu.

Gecenin finalinde ise Osmanlı Ocakları teşkilatlarına bir dizi atamalar yapıldı. Böylece Osmanlı Ocakları Kütahya Üniversite Başkanlığına Mustafa Ergüler, Osmanlı Ocakları Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanlığına Elif Nur Bayram, Osmanlı Ocakları Tavşanlı İlçesi Kadın Kolları Başkanlığına Fatma Sezgin, Osmanlı Ocakları Tavşanlı İlçesi Üniversite Kolları Başkanlığına İsmet Elagöz, Osmanlı Ocakları Tavşanlı Gençlik Kolları İlçe Başkanlığına Ramazan Çakın atandı. Atamaların ardından Osmanlı Ocakları Tavşanlı İlçe Başkanlığını ziyaret eden Canpolat, burada yönetimdeki 6 üyenin sigara paketlerini alıp, isimlerini yazdırıp, sigarayı bırakmaları yönünde söz aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.