Otomobil Satıcılarına Kızan Esnaf 2 Ayda Spor Otomobil Yaptı

Otomobil Satıcılarına Kızan Esnaf 2 Ayda Spor Otomobil Yaptı

Denizli’nin Çivril ilçesinde spor otomobil almak için gittiği bayide gördüğü muameleye kızan esnaf, 2 ayda araç yaptı.

Denizli’nin Çivril ilçesinde spor otomobil almak için gittiği bayide gördüğü muameleye kızan esnaf, 2 ayda araç yaptı.

Kıralan Mahallesi’nde yaşayan esnaf Ramazan Kaplan (45), iki ay önce spor otomobil almak için gittiği bayide gördüğü muameleye kızınca, kendi imkanlarıyla otomobil yaptı. Aracı iki ay içinde tamamlandığını anlatan Kaplan, "Üç ay önce Denizli’ye bir otomobil bayine gittim. Bir otomobilin fiyatına 145 bin TL dediler. Pazarlık ettik, anlaştık. Aracın ellerinde olmadığını, 2 ya da 3 ay içinde teslim edebileceklerini söyleyerek, 30 bin TL kapora istediler. Kaporayı verdim. Sonra satış sorumlusu bana aracın teslimi sırasında araca zam gelmiş olması durumunda çıkacak farkı da alacaklarını söyledi. Bu benim çok ağırıma gitti. Sanki bu marka aracı almak zorunluluğumuz varmış gibi tavırlar sergilediler. O gün aracı almaktan vazgeçtim" dedi.

KULLANIMA HAZIR

İki aylık bir çalışma sonunda kendi tarzına göre bir araç yaptığını belirten Ramazan Kaplan, "Aracı oğlum tasarladı. İsim olarak Anadolu Kaplanı ya da Kaplan ismini düşündük. Her şeyini kendim yaptım. Koltukları, elektrik aksamı, boyası, her şey elimden geçti. İki ay sonunda aracım çalışır halde hazır hale geldi. Bir iki estetik rötuş yapılacak yeri var. Onun dışında şu an kullanıma hazır halde" diye konuştu.

3 BİN LİRAYA MAL OLDU

Aracı 10 tabaka sacdan imal ettiğini belirten Kaplan, şunları söyledi:

"Aracın sac aksamı piyasadaki araçların kullandığı sac kalınlığında, ben aracımı yaklaşık 10 tabaka sacdan imal ettim. Sacları kendi geliştirdiğim bir aparat sayesinde şekillendirdim. Şase ve motor kısmını hurda bir aracın malzemelerini kullanarak elde ettim. Toplamda 3 bin liraya mal oldu. Eğer kendi ürettiğimiz bir motor olsa ve seri üretim yapabilsek belki bu maliyet biraz daha düşer."

Aracı tamamladıktan sonra deneme sürüşü ve kontrollerini yaptığını belirten Ramazan Kaplan, "Aracım bittikten sonra deneme sürüşünü kendim yaptım. Güvenliği ve yol tutuşu, piyasadaki bir çok araçtan daha iyi durumda. Yakıt olarak da hem benzin hem LPG dönüşümü var. 100 kilometrede yaklaşık 10 TL’lik yakıt tüketiyor. Sanayi Bakanlığına müracaat ederek aracımın patentini alarak, değişik modellerde üretimine devam edeceğim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.