Özakcan, “Efeler halkının ittifakıyla başaracağız”

Özakcan, “Efeler halkının ittifakıyla başaracağız”

Demokrat Parti (DP) adayı, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan tarafından Kara Tren Parkı ve Tren Kütüphane’ye dönüştürülen tarihi buharlı lokomotif in açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Özakcan, “Efeler halkının ittifakıyla başaracağız” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yanında Efeler Belediyesi tarafından Kara Tren Parkı ve Tren Kütüphanesi’nin açılışı; Demokrat Parti (DP) adayı,  Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, Efeler İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, MHP’li meclis üyesi Ethem Yeşilyurt, DP’li belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Efeler Belediyesi, TCDD tarafından hurdaya ayrılan bir lokomotif ve bir vagonu da kütüphaneye dönüştürmek için temin etti. Daha sonra vagonlar baştan aşağı yenilenerek kütüphaneye uygun şekilde yeniden dizayn edilen, okuma alışkanlığı kazandırması hedeflenen Kara Tren Parkı ve Tren Kütüphanesi’nin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Efeler ilçemizde yapımını tamamladığımız 55’nci parkımızı açıyoruz. Önümüzdeki günlerde de açılışını gerçekleştireceğimiz parklarımız olacak ama nostaljik Kara Tren Parkı ve Tren Kütüphanesi’nin açılışını yapıyoruz” dedi.

Aydın’da ilk olma özelliğini taşıyan Kara Tren Parkı ve Tren Kütüphanesi hakkında bilgi veren Başkan Özakcan şunları kaydetti:

“TCDD Soma havzasında hurdaya ayrılmış olarak bekletilen tenderli buharlı lokomotif yapılan bir sözleşme ile Efeler ilçemize kazandırıldı. 56149 seri numaralı buharlı lokomotif 1949 Skoda fabrikası imalatıdır. 2009 yılına kadar yük ve yolcu taşımacılığında hizmet verdi. Bir lokomotif ve bir de vagonu bulunan kara treni yapım ve tadilatının ardından ilçe halkımızın yararlanabileceği kütüphane, yerel basını takip merkezi haline getiriyoruz. Aydın’da var olmayan bir hizmeti sunacak olan kara tren şimdiden birçok vatandaşımızın dikkatini çekmeyi başardı. Kütüphane ile günlük, haftalık yerel gazetelerin okunabileceği, internet gazetelerinin de takip edileceği tren parkında vatandaşlara içecek ikramları da olacak. Elbette çocuklarımızı da unutmadık. Kara Tren Parkı, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine yakın olması nedeniyle çocukların mutlu olabileceği çeşitli oyun grupları konularak peyzaj işlemleri tamamlandı. Lokomotif ile vagonu ilçemize kazandırılmasında emeği olan TCDD yetkililerine teşekkür ederim.”

31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Efeler halkı ile ittifak yaptıklarını belirten Başkan Özakcan, geçtiğimiz 5 yılda yaptıkları hizmetlerle Efeler halkından yüzde 80 oranında memnuniyet aldıklarını hatırlatarak  sözlerine şöyle devam etti:

 “Bu güven ve memnuniyet çıtasını daha da artan bir ivmeyle devam etmek istiyoruz. İki adayın dayatıldığı bir yerel seçim söz konusuydu. Türkiye’ye örnek olmuş bir belediye başkanı olarak aday gösterilmemiz engellendi.  Ben de bir araştırma yaptırdım. Sadece ismimizle gireceğimiz bir seçim de bile her iki ittifak adayının önünde bir sonuç alabileceğimiz ortaya çıktı. Hizmetlerimize devam etmek için önümüzdeki seçimde DP’den aday olarak huzurlarınızda olacağım. 5 yıldan beri nasıl birlikte isek, ‘biriz, beraberiz, bir büyük aileyiz’ anlayışıyla hizmet verdiysek 31 Mart’ta da sandıkta birlikte olmayı diliyorum. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Bu seçim bir siyasi parti seçimi olmaktan çıktı. Mart sonunda yapılacak yerel seçim ittifaklarla oluşu nedeniyle siyasi parti tercihlerimizin bir kenara bırakılarak, adayların dikkate alınıp tercih yapılması ellerimizi vicdanımıza koyarak olacak. 31 Mart’ta Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi dersinin Efeler halkımızla birlikte yaşanacağını ümit ediyorum. ‘Yeter! Söz Efeler halkınındır’ diyorum. DP olarak ittifaklarla seçime gitmiyoruz. Hiçbir siyasi parti ile ittifakımız yok ama Efeler halkımızla ittifakımız var. Bu seçimi de halkımızın ittifakı ile başaracağız. Türkiye’ye örnek olacağız.”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören ise, Efeler Belediyesi tarafından park ve kütüphaneye dönüştürülen Kara Tren Parkı ve Tren Kütüphane mahalleye kazandırması nedeniyle Başkan Özakcan’a teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından okuma alışkanlığı kazandırmak için dizayn edilen Kara Tren Parkı ve Tren Kütüphane’nin açılış kurdelesi Başkan Özakcan tarafından kesilerek hizmete açıldı.

003-018.jpg004-021.jpgyeni.jpg008-020.jpg013-018.jpg021-008.jpg027-017.jpg030-009.jpg033-004.jpg032-005.jpg040-008.jpg043-003.jpg049-006.jpg049-006.jpg052-001.jpg057-006.jpg062-002.jpg063-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.