Özakcan’dan miting gibi aday adaylığı açıklaması

Özakcan’dan miting gibi aday adaylığı açıklaması

Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, bugün 2019 Yerel Seçimleri için miting gibi aday adaylığı açıklamasında bulundu. Başkan Özakcan, siyasetin terbiye, nezaket, saygı, sevgi ve ahlak işi olduğunu söyleyerek siyaset dersi verdi.

Başvuru dosyasını Efeler ilçe örgütüne teslim eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler öncesi, ilçe belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Efeler’de kurucu belediye başkanlığı yaparak bir ilke imza atan Başkan Özakcan’ı adaylık açıklaması için gittiği CHP Aydın İl Başkanlığı önünde aralarında Efeler ilçesinde görev yapan 83 muhtardan 72’sinin hazır bulunduğu, çok sayıda vatandaş karşıladı.

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

“Efeler ilçesi tüm muhtarları başkanımız Mesut Özakcan ile birlikte” pankartı, alkışlar ve “En büyük başkan bizim başkan” sloganları eşliğinde il binasına eşi Gülay Özakcan ile birlikte giren Başkan Özakcan, kendisini bekleyen kalabalığın parti binasına sığmaması nedeniyle aday adaylığı açıklamasını parti binasının bulunduğu sokakta yapmak zorunda kaldı. Coşkulu kalabalığı görünce duygulanan Özakcan, “Mutluluk parada servette değil, mutluluk makamda mevkide değil, mutluluk sosyal insan olmakta, dost olmakta” diyerek kendisini bekleyen vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Özakcan konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi:

“Demokrasi örgütlü toplum rejimidir. STK temsilcileri ile de birlikte olmak bugün bizim siyasi anlayışımızın tezahürüdür. Siyaset bir terbiye işidir, nezaket işidir, saygı işidir, sevgi işidir. Biz siyaseti tüm insanların mutluluğu için yapıyoruz. İnsanımızın yüzünün gülmesi için siyaset yapıyoruz. Huzurlu, mutlu, barış içinde, kardeşlik içinde, birlikte yaşamak için yapıyoruz. Bunun örneğini geçtiğimiz 4,5 yıl içinde meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ile birlikte verdik. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Görev ve hizmet dönemimizde Türkiye’ye örnek olacak bir Efeler Belediyesi yarattık. Demokrasi insan onuruna en yaraşır yönetim şeklidir. Demokrasinin temeli seçim, seçimin de temeli sandıktır. Önümüzdeki 2019 Mart ayında ülkemiz yerel seçimlere gidiyor. Çalışmalarımızla vatandaşlarımızın güveni ve memnuniyeti daha da yükselen bir ivme ile önümüzdeki dönemde yaşamak ve yaşatmak ve paylaşmak istiyoruz.”

“AMACIMIZ İNSANA HİZMET”

Zor koşullarda göreve geldiklerini belirten Başkan Özakcan, “Göreve geldiğimizde makam arabamız, oturacak masamız, sandalyemiz bile yoktu.  Kendi aracımla, şoförlüğünü de kendim yapmak suretiyle belediyeye gidip geldim.  Bu şartlarda sıfırdan bir belediye yarattık. Meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve personelimiz ile birlikte Efeler halkına kusursuz hizmet etmeye çalıştık.  Efeler’ sosyal, toplumcu belediyecilik anlayışının gerekliliklerini getirmek üzere çalıştık. Çünkü bizim hedefimizde insanımıza hizmet vardı. Bu anlayışla hizmet verdik. Vatandaşlarımız ilgi duyduğu güzel sanatlar alanıyla her yurttaşımızı buluşturmaya çalıştık. Otistik çocuklarımızın eğitimizden, her alanda halkımızı mutlu etmeye çalıştık” dedi.

BAŞKAN ÖZAKCAN’DAN SİYASET DERSİ

İyi niyet, dürüstlük ve şeffaflıkla siyaset yaptıklarını kaydeden Başkan Özakcan, “Siyasetin seviyesi çok düştü. Yükselmesi gerekirken sürekli geriye doğru itilen siyaset terbiyesi ve ahlakı gözlüyoruz. Az önce dediğim gibi siyaset terbiye işidir, nezaket işidir, saygı işidir, sevgi işidir, ahlak işidir. Bu konuda ben geçmişte bizlere örnek olan siyasetçilerimizden aldığımız terbiye ile bugünlere geldik. Uygulamalarımızı ve yaşamımızı da bu anlamda biçimlendiriyoruz. Yönetim biçimimizi de bu anlamda şekillendiriyoruz. Dilerim bizden sonra gelecekler de siyasi ahlakı, terbiyeyi rehber edinmiş olarak bu bayrağı taşırlar” diyerek siyaset dersi verdi.

“VİCANIM RAHAT, HUZUR İÇİNDEYİM”

Efeler ilçesinde diğer ilçelere oranla daha fazla nüfus artışı gerçekleştiğini öne süren Özakcan, “Demek ki biz Efeler ilçesini yaşanır ve yaşanmak istenen bir kent haline getirmişiz. Geçtiğimiz 4,5 yılda görevimizi layıkıyla en iyi şekilde yapmış olmanın vicdani rahatlığı ve huzuru içindeyiz” diye konuştu.  

Özakcan’ın basın açıklamasında CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, eski il başkanlarında Rauf Değirmenci, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

ozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi.JPGozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi-001.JPGozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi-002.JPGozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi-003.JPGozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi-004.JPGozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi-005.JPGozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi-006.JPG

ozakcan’dan-miting-gibi-aday-adayligi-aciklamasi.jpg

resim-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.