Özdağ: "HDP’liler Yanlış Yoldasınız"

Özdağ: "HDP’liler Yanlış Yoldasınız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "HDP’liler, PKK’lılar ve onların gençlik yapılanmaları; yanlış yoldasınız. Elinizdeki silahları bırakın. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti gök kubbeyi ba...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "HDP’liler, PKK’lılar ve onların gençlik yapılanmaları; yanlış yoldasınız. Elinizdeki silahları bırakın. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti gök kubbeyi başınıza dar edecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, memleketi Manisa’nın Kula ilçesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan iki polis memuru için Allah’tan rahmet dileyen Özdağ, Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak isteyenlerin olduğunu belirtti. Özdağ, bir Rus uçağının düşürüldüğünü belirterek şöyle konuştu: "Hava sahamızı ihlal etmişti. Türkiye’nin egemenliği her şeyin önünde geliyor. İkinci olarak Suriye’de Bayır Bucak Türkmenlerine karşı orada ciddi DAEŞ (IŞİD)’i bahane ederek hem Esed güçleri hem de Rusya orada Akdeniz’e uzanmak adına ciddi şekilde insan katliamı, Türkmen katliamı yapıyor. Türkiye’de buna kayıtsız kalmıyor. Türkiye öncelikle Esed’in gitmesini istiyor. Türkiye orada Arabın, Türkmen’in Kürdün parlamento da temsil edildiği, her türlü etnik yapının dinsel ve mezhepsel yapının parlamentosunun olduğu demokrasinin işlevsel hale geldiği bir Suriye özlemi içerisindeyiz. Huzur ülkesini arıyoruz. Orada bir demokrasiyi arıyoruz. Bir otorite boşluğu, terör faaliyetlerini daha çok kışkırtıyor. O nedenle bütün dünyadaki ülkeler bir an önce Esed’i göndermek ve aynı zamanda orada otoriteyi sağlamak mecburiyetinde. Eğer bu otorite sağlanmazsa daha çok terörist faaliyetler ortaya çıkacak. Burada bazı egemen güçler de birbirleri ile bilek güreşi yapıp terörü ve teröristleri de kullanmış olacaklar. Kendi kirli emelleri için bunu kullanacaklar."

"ASKERİ ÖLDÜRENLERİ KINAYIN"

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi öldüren teröristlerin yakalanacağını dile getiren Özdağ, şunları söyledi: "İster IŞID’den ister PKK’dan ister herhangi bir terör örgütünden gelsin bunları takbih (kınama) edeceğiz. Türkiye fikirlerin çarpıştığı yer olmalı silahların değil. Birde demokrasiler ve bütün siyasal teorilerde zor kullanma hakkı, silah bulundurma hakkı devlete aittir. Orada insanların elinde PKK’nın elinde silah var. Bunları bırakacaklar. Kimse silahlı unsurları övmesin. Kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin huzurunu, milli birliğini, milli bütünlüğünü sarsan faaliyetlere göz yummasın. Onların siyasal uzantıları olmasın. Parlamentoda hiçbir kimse terörist faaliyetleri övmesin ve bunları kınasın. Özellikle HDP’lilere diyorum ki o Güneydoğu Anadolu’daki hendek kazanları kınayın. Asker öldürenleri, her gün polislerin arabalarını kurşunlayanları, askerlerin arabalarına mayın döşeyenleri kınayın. Bu çocuklar bu ülkenin çocukları. Kimse dağa çıkmasın. Dağa çıkanlar insinler ve de aynı zamanda şehirlerdeki yapılanmaları terk etsinler. İnsanların hak ve özgürlüklerini kısıtlamasınlar. Suruç katliamından sonra Türkiye Cumhuriyeti devleti o bölgede yaşayan her vatandaşının insan hak ve özgürlüklerini korumak, mal ve can güvenliğini sağlamak adına itina ile çalışıyor. Terör ve teröristle mücadele etmeye devam ediyoruz. Sadece terör ve teröristle değil bölücülükle de mücadele ediyoruz. Ben Elçi’ye ve şehit polislerimize rahmet diliyorum. Güneydoğu Anadolu’da, Sur’da, Bağlar’da Cizre’de, Silopi’de hâlâ kurtarılmış sokaklar, kurtarılmış ilçeler ve iller hayalinde yaşayanlara sesleniyorum. Bu hayalleri bırakın."

"YANLIŞ YOLDASINIZ"

Yaşanabilir bir Türkiye inşa etmek için çalıştıklarını anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güneydoğu Anadolu’da Hakkari’de Şırnak’ta o bölgede her parti faaliyette bulunacak, her mezhep, her dini ekol faaliyette bulunacak. O nedenle HDP’liler, PKK’lılar ve onların gençlik yapılanmaları; yanlış yoldasınız. Elinizdeki silahları bırakın. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti gök kubbeyi başınıza dar edecek. Kendi teknolojimizle bunları tespit ediyoruz. Kendi güvenlik güçlerimizle de imha ediyoruz. O nedenle biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ben bu saldırının özellikle yapıldığına inanıyorum. Birilerinin planlı olarak yaptığına inanıyorum. Türkiye’de IŞİD ve PKK var, illegal örgütler var. Ama onlarında arkasında egemen güçler vardır. Zaten içerisinde beş on devletin elinin olduğu vekaleten dövüşen ve vesayetçiliğe soyunan örgütlerdir bunlar. Bu örgütlerle bizim mücadelemiz olduğu kadar başka hür ülke hür dünyanın da mücadelesi olması gerekmektedir."

Özdağ ayrıca, öldürülen Tahir Elçi’yle ilgili şunları söyledi: "İçişleri ve Adalet bakanlığımız 4 müfettiş görevlendirdi. Bunlar olayı bütün yönleri ile araştırıyor inşallah emniyet güçlerimiz ve savcılarımız, ayrıca savcılarımıza da bu tatbikatı ve araştırmayı yaparken savcılarımıza da bir saldırı oldu. Burada inşallah failler yakalanacak. Bu failler kamuoyu ile paylaşılacak. Ve de Türkiye büyük devlet olduğunu, hukuk devleti olduğunu demokratik bir hukuk devleti olduğunu bir kez daha hem Türkiye’deki affedersiniz terörden medet umanlara gösterecek, hem de ayı zamanda bütün dünyaya göstermiş olacak. Faillerin biran önce yakalanacağını umuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.