Özel Güvenlikçiler Kanuni Yetersizlikten Dertli

Özel Güvenlikçiler Kanuni Yetersizlikten Dertli

Türkiye’de farklı bir sektör olan ve binlerce kişinin görev yaptığı özel güvenlik sektöründe çalışanların en büyük sıkıntısının 5188 Sayılı Özel Güvenlik yasasındaki yetersizlikler olduğu belirtildi....

Türkiye’de farklı bir sektör olan ve binlerce kişinin görev yaptığı özel güvenlik sektöründe çalışanların en büyük sıkıntısının 5188 Sayılı Özel Güvenlik yasasındaki yetersizlikler olduğu belirtildi. Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürücü’yü makamında ziyaret eden Öz-Güven Sen Aydın İl Başkanı Mehmet Aydın, özel güvenlikçilerin teçhizatlarının mevcut yasa ile sadece aksesuardan ibaret olduğunu ifade etti.

Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’yü makamında ziyaret eden Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası (Öz-Güven Sen) Aydın İl Başkanı Mehmet Aydın, sektörde yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek 5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanunu yasasında değişiklik yapılmasını ve yetkilerin de genişletilmesi gerektiğini söyledi. Kanunun yetersiz kaldığını ifade eden Aydın, bu sorunun acilen düzeltilmesi gerektiğini ve ‘Özel Güvenlik’ mesleğinin bir statüye bağlı olmasının elzem olduğunu vurguladı.

Bugün özel güvenlikçilerin ciddi bir eğitimden geçtikten sonra göreve başladığını ve sorumluluğu çok olmasına rağmen caydırıcılık anlamında yetkilerinin çok sınırlı olduğunu ifade eden Öz-Güven Sen Aydın İl Başkanı Mehmet Aydın, “Özel güvenlik görevlileri daimi kadroya alınıp Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bir statü ile çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanında özel güvenlik eğitiminin de doğrudan emniyet tarafından verilmesi, güvenlikçilerin eğitim ve teçhizat ile tam donanımlı çalışmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Özel güvenlik mesleğini icra eden özel güvenlik görevlilerinin sosyal haklarının asgari ücret düzeyinde olmasının kabul edilemeyeceğini, biran önce ilgili kanunda gerekli düzenlemenin yapılması gerektiğini söyleyen Sendika Başkanı Mehmet Aydın güvenlik görevlilerinin bu düzenlemelerle daha huzurlu, mutlu ve verimli olabileceğini ifade etti.

Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü Sendika Başkanı Mehmet Aydın’ı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.