Engelli Maaşı Kesilen Aile Yardım Bekliyor

Engelli Maaşı Kesilen Aile Yardım Bekliyor

İki engelli çocuğa sahip Cihat Fidan, yüzde 97 engelli raporu olan 40 yaşındaki kızı Serap için aldıkları bakım parası ve engelli maaşının kesildiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

- İki engelli çocuğa sahip Cihat Fidan, yüzde 97 engelli raporu olan 40 yaşındaki kızı Serap için aldıkları bakım parası ve engelli maaşının kesildiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Yüzde 97 ve yüzde 85 engelli raporu olan iki engelli çocuğa sahip Cihat Fidan, bakım parası ve engelli maaşları kesildiği için sıkıntılı günler yaşıyor. Ortanca kızı Duygu Çiçek’in, eşinin üzerine dükkan açtıktan sonra bakım parasının kesildiğini belirten Fidan, bakım parasının kesilmesinin ardından gelir düzeyleri gerekçe gösterilerek engelli maaşı da kesilince zor günler yaşadığını söyledi. Fidan, kendine ait hiçbir tapusunun olmadığını, kesilen bakım parası ve engelli maaşının geri ödenmesini talep etti.

Kızı Serap için bir yıldır bakım ücreti, 10 yıldır da üç ayda bir maaş aldıklarını kaydeden Fidan, “Diğer kızımın açtığı dükkanı eşimin üzerine yapması nedeniyle bakım ücretini kestiler. Müracaat ettiğimizde ‘Eşiniz vergi mükellefi olduğu için bakım ücreti kesildi’ dediler. Kızım dükkanı ‘Kendi üzerime alayım’ dedi, elimizdeki belgelerle tekrar kaymakamlığa müracaat ettiğimizde inandırıcı bulmadılar galiba. Ondan sonra eşimin aldığı maaş da kesildi. Ona da müracaat ettiğimizde ‘Sizin gelir düzeyiniz yüksek’ dendi. Devletin görevli memurlar evi gezdiler. Bizim evimizdeki eşyalar herkesin evinde olan eşyalar. Emekli oldum hiçbir şeyin sahibi olmadım. Evim kira. Her ay 500 lira kira veriyorum. Hiçbir tapulu bir şeyimiz yok. Sadece engelli çocuğum için bir aracım var. Kızımı hastaneye götürecektim. Tekerlekli sandalyesiyle dışarı çıktım, taksici arabayı görünce tüpe zarar verir diye bizi almadı o yüzden arabayı aldım. Benim çocuğuma devlet neden sahip çıkmıyor ki? Tabii ki bizim evladımız sahipleneceğiz ama devletin de sahip çıkması lazım” dedi. Bakım ücreti ve engelli maaşının geri ödenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını aradığını söyleyen Fidan, şöyle konuştu:

“Dilekçeyi yazmam gerektiğini söylediler. Haber çıkmayınca tekrar telefon ettim. ‘Evraklar geldi, incelenip İzmir Valiliğine bilgi verilecektir’ dendi. Hepsi bu kadar. Cumhurbaşkanına, Fatma Şahin bakanken ona da yazdım. Sadece cumhurbaşkanından yazı geldi. Yazı valilikten kaymakamlığa gönderildi. Onlar da 'Gelir düzeyiniz yüksek' dedi."

Maaşları kesildiği için çok üzüldüğünü söyleyen engelli Serap Fidan ise, “Anneme babama çok üzülüyorum. Annem babam bana yardımcı oluyor, ağzıma yemeği veriyorlar. Zaten elim bile yok, gözüm bile yok. Maaşı tekrar yapsınlar” diye konuştu.

Buca Kaymakamlığından alınan bilgiye göre ise engelli maaşının alınabilmesi için hane içinde kişi başı en fazla 255 TL gelirin olması gerekiyor. Buca Kaymakamlığı tarafından Fidan ailesinin gelir durumu yüksek olduğu için engelli maaşının kesildiği belirtildi.

(ÖZEL HABER) ENGELLİ MAAŞI KESİLEN AİLE YARDIM BEKLİYOR

(ÖZEL HABER) ENGELLİ MAAŞI KESİLEN AİLE YARDIM BEKLİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.